Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви

Стела Николова – новото лице в политиката на Варна

Петък, 18 Октомври 2019 08:07
Източник: Moreto.net   
Тя е от гражданската квота на „Демократична България – обединение” и е кандидат за кмет на Варна, както и водач на листата за общински съветници, която е с номер 66 в бюлетината.

Стела Николова е юрист, член на адвокатската колегия, човек със знания, умения и влияние, особено онлайн. Непримирима към нередностите и несправедливостите, организатор и водач на граждански протести в защита на Морската градина, на човешките права, на независимото правосъдие, на зелени, варненски и чисто човешки каузи. Омъжена, с едно дете.

Г-жо Николова, какво ви накара да напуснете чисто гражданското поле на действие и влияние и да се впуснете в местната политика?

Не мога повече да стоя отстрани, да констатирам всички безумия и абсурди, които ни заобикалят и да оставам спокойна. Не мога да остана спокойна. Аз съм варненка, родена съм тук, синът ми е роден тук, цялото ми семейство е тук, всеки ден се движим се по улиците, посещаваме офиси, магазини и училище и това, което виждам, ме дразни и възмущава. Искам да го променя! Да работя за това.

Искам да дам възможност на тези, които не харесват сегашните политици, които не гласуват редовно и не са намерили своя кандидат, да гласуват. Цялата листа с кандидати за общински съветници на Демократична България е такава – това са професионалисти, навлизащи в политиката с искрено желание за промяна.



Представете 66-екипа си?

Втори в листата ни е добре познатият на варненската общественост д-р Ивайло Митковски, един от малкото съветници в досегашния Общински съвет, гласуващи според своята съвест, а не според статуквото. Останалите кандидат-съветници в листата на „Демократична България – обединение” също са основно нови, свежи лица – финансисти, икономисти, инженери, юристи, интернет специалисти, психолози, имаме дори скулптори и спортисти. Сред кандидатите е и Диляна Денева, която е активист на тема достъпна градска среда за хора със специални потребности, както и Николай Танчев – председател на екологична фондация, организираща детски скаутски и други зелени акции. Всички те са независими, успели в своята област професионалисти, желаещи по-добро управление на града за себе си, своите деца и всички варненци.

Какво бихте променили във Варна?

Варна е специален град, който заслужава повече, много повече. Като родена и израснала тук, аз – както и всички останали наши кандидати – имам особена емоционална връзка с града, която ми вменява и отговорността да изляза и да направя всичко по силите си да го подобря.

Като приоритет възприемам създаване на електронно управление на общината - въвеждане на електронни услуги, дистанционно обслужване на гражданите и въобще широко използване на съвременните дигитални реалности. Които улесняват, ускоряват и да, оптимизират раздутата общинска администрация.

Електронното управление също така ще доведе до прозрачни обществени поръчки, правила и контрол. Ще елиминира корупцията. Открити търгове, пълна информация за спечелите фирми, отчетност пред варненци - все неща, сериозно липсващи в управлението на Варна досега. Да не говорим за обратната връзка с кмета или общинската администрация. Та досегашният кмет нямаше дори един приемен ден в месеца, както е по закон!

Варна отдавна има нужда от голям и модерен Индустриален парк, активна политика за привличане на инвеститори, електронни търгове и бързо документално обслужване.

Бих се погрижила да направя Варна по-чиста. Недопустимо е да се кичим с титли като столица на младите, на спорта, а в същото време в страничните улици казаните за боклук да преливат, тротоарите да са неравни и неудобни за майки с колички, малки деца, възрастни, хора в инвалидни колички... Това съвсем не е моята представа за добра градска среда.

Огромна грижа ни е съхраняването на Морската градина. Морската градина на Варна е кауза, история, стогодишен повод за гордост, причина за възхищение и емблема на града. Недопустими са всички тези стремежи за бизнес там, за заведения, дори за живеене. Това е обществен парк, градина, в него няма улици и тротоари, а само алеи – по закон по алеите е забранено да се движат коли, а в парка е забранено да се живее. Дори и да има някакви сгради, то те трябва да са само такива с обществено предназначение, каквито има и в момента – домове за работа с деца, социални и логопедични заведения, държавни служби като тази по метеорология. Но резиденции на зърнени босове от страната? Бизнес сгради, частни хасиенди с камери и жива охрана? Коли по алеите? Сред децата и бебешките колички?! Ами Крайбрежната алея? Слалом между коли, концесионери (собственици?!) и изгорели газове. И това не са просто мои разсъждения, това е буквата на закона. Защо той не се спазва? От кого? В името на кого или... какво?

Изобщо, зелената система на Варна – има я, но не се поддържа добре, кастри се жестоко и непрофесионално и започва да загива. А е изключително, жизнено важна, на фона на сериозното застрояване, бетон и асфалт докъдето ти поглед стига. Предпоставка за добър живот в един град е баланса между зелени и бетонирани площи, градинки и улици, пейки и съоръжения... А във Варна този баланс е нарушен, губи се и качеството на живот спада. Ще работя да променя това и да намерим отново загубения си баланс!



Вие се срещате с много хора по места, на улицата. Какво ви казват те?

Хората искат това, което и на мен самата ми липсва като пешеходец – чисти улици, хубави тротоари, красиви градинки, повече пейки – уж елементарни неща, но всъщност ключови за една добра градска среда. Искат работа, нормални условия за придвижване и град, с който да се гордеят.

Призовавам варненци да гласуват! Да гласуват както за кмет, така и за общински съветници, защото - макар много хора да не знаят - Общинският съвет стои над кмета. Един силен, честен и отговорен общински съвет може да направи чудеса за Варна.

Гласувайте за Демократична България с бюлетина № 66 за промяна!

Варна го заслужава!

Пресцентър Демократична България - Варна

Коментари
15:18ч. 19 Октомври 2019 #21
Fifi
Глътка свеж въздух сред политиците е Стела Николова. Нормално е този, който може да промени статуквото да бъде оплют. Все пак много се страхуват да не загубят позициите си в града :)
13:59ч. 19 Октомври 2019 #20
Sevast
Поредният въздух под налягане, за жалост това е капацитета на десните във Варна. Била варненка и затова се кандидатирала за кмет. Старшен мотив! Тъпотии, празнодумие и адвокатски лакърдии без смисъл. Едно конкретно нещо не прочетох. А толкова ми се искаше ясен десен интелигентен отпор, като контрапункт на психопата Костадин Костадинов - Костя Копейкин Фашиста! На ГЕРБ. Жалка история, по-добре да си стои в кантората, като варненка може да е полезна и там.
11:29ч. 19 Октомври 2019 #19
hilendarski
'' Кой плаща скъпите участия по медиите '' - отговор -
седесарското финансиране винаги е идвало от дълбокия джоб на чичко '' скрудж '' .
Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Атентат Москва
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини - Варна и Черноморие
Костадинов: Ако "Възраждане" получи третия мандат, ще предложи кабинет
Понеделник, 25 Март 2024 18:02
"Все още е рано за твърди прогнози, дали ще има предсрочни избори. Както видяхме през последните три седмици всеки ултиматум е предпоследен". Това заяви пред медии във Варна Костадин Костадинов, предаде...
Осигуриха 5 млн.лв. за здравни грижи по домовете за повече от 700 варненци
Понеделник, 25 Март 2024 17:48
Община Варна предоставя почасови мобилни здравни грижи и социални услуги в домашна среда на лица с увреждания и възрастни хора. Екип от 108 специалисти и помощен персонал предоставя комплекса от услуги...
Без ток във Варна и областта утре ще са...
Понеделник, 25 Март 2024 17:06
Поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия във Варна и областта, утре, 26 март, ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: - от 09:00 ч. до 16:00 ч. - гр....
Монтират 150 къщички за птици по електрическите стълбове в Североизточна България
Понеделник, 25 Март 2024 16:53
С монтаж на гнездилки за застрашени птици на територията на Североизточна България продължават дейностите по съвместния проект на ЕРП Север и Българско дружество за защита на птиците. Проектът се реализира...
Какво можем да гледаме в Кукления театър във Варна тази седмица
Понеделник, 25 Март 2024 16:41
Програмата за тази седмица на Държавен куклен театър - Варна: 27-ми март, сряда, Международен ден на театъра, 19.00 ч. - "Пипи Дългото чорапче", за деца над 5 год. и за цялото семейство 29-ти март, петък,...
Ремонтът на Дом „Гергана“ във Варна трябва да приключи до края на 2025 година
Понеделник, 25 Март 2024 16:14
Ремонтът на Дом „Гергана“ трябва да приключи до края на 2025 година. Вече е готов коригираният проект за дейностите. След като бъде одобрен от Министерството на труда и социалната политика ще бъде сключен...
Задържаха мъж, откраднал лаптоп от адвокатска кантора във Варна
Понеделник, 25 Март 2024 15:48
Млад мъж е бил задържан от органите на реда за взломна кражба на преносим компютър. Сигналът бил подаден преди няколко дни в Трето районно управление на МВР във Варна. Криминалистите реагирали бързо...
На 26 март: Временно затварят част от едното платно на бул. "Осми приморски полк"
Понеделник, 25 Март 2024 15:19
Утре, 26 март, временно ще бъде преустановено движението в едното платно на част от бул. „Осми Приморски полк“. Поводът е тържественото отбелязване на Деня на Тракия и 111 години от превземането на Одринската...
Търси в новини:
56789101112131415

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Време за култура Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Без вредители
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Всички теми
 Най-четено от Варна и Черноморие 1 2 3
 България
 По света
 Бизнес
 Наука
 Туризъм
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.7 + 1.0
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook