Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви

Стела Николова – новото лице в политиката на Варна

Петък, 18 Октомври 2019 08:07
Източник: Moreto.net   
Тя е от гражданската квота на „Демократична България – обединение” и е кандидат за кмет на Варна, както и водач на листата за общински съветници, която е с номер 66 в бюлетината.

Стела Николова е юрист, член на адвокатската колегия, човек със знания, умения и влияние, особено онлайн. Непримирима към нередностите и несправедливостите, организатор и водач на граждански протести в защита на Морската градина, на човешките права, на независимото правосъдие, на зелени, варненски и чисто човешки каузи. Омъжена, с едно дете.

Г-жо Николова, какво ви накара да напуснете чисто гражданското поле на действие и влияние и да се впуснете в местната политика?

Не мога повече да стоя отстрани, да констатирам всички безумия и абсурди, които ни заобикалят и да оставам спокойна. Не мога да остана спокойна. Аз съм варненка, родена съм тук, синът ми е роден тук, цялото ми семейство е тук, всеки ден се движим се по улиците, посещаваме офиси, магазини и училище и това, което виждам, ме дразни и възмущава. Искам да го променя! Да работя за това.

Искам да дам възможност на тези, които не харесват сегашните политици, които не гласуват редовно и не са намерили своя кандидат, да гласуват. Цялата листа с кандидати за общински съветници на Демократична България е такава – това са професионалисти, навлизащи в политиката с искрено желание за промяна.



Представете 66-екипа си?

Втори в листата ни е добре познатият на варненската общественост д-р Ивайло Митковски, един от малкото съветници в досегашния Общински съвет, гласуващи според своята съвест, а не според статуквото. Останалите кандидат-съветници в листата на „Демократична България – обединение” също са основно нови, свежи лица – финансисти, икономисти, инженери, юристи, интернет специалисти, психолози, имаме дори скулптори и спортисти. Сред кандидатите е и Диляна Денева, която е активист на тема достъпна градска среда за хора със специални потребности, както и Николай Танчев – председател на екологична фондация, организираща детски скаутски и други зелени акции. Всички те са независими, успели в своята област професионалисти, желаещи по-добро управление на града за себе си, своите деца и всички варненци.

Какво бихте променили във Варна?

Варна е специален град, който заслужава повече, много повече. Като родена и израснала тук, аз – както и всички останали наши кандидати – имам особена емоционална връзка с града, която ми вменява и отговорността да изляза и да направя всичко по силите си да го подобря.

Като приоритет възприемам създаване на електронно управление на общината - въвеждане на електронни услуги, дистанционно обслужване на гражданите и въобще широко използване на съвременните дигитални реалности. Които улесняват, ускоряват и да, оптимизират раздутата общинска администрация.

Електронното управление също така ще доведе до прозрачни обществени поръчки, правила и контрол. Ще елиминира корупцията. Открити търгове, пълна информация за спечелите фирми, отчетност пред варненци - все неща, сериозно липсващи в управлението на Варна досега. Да не говорим за обратната връзка с кмета или общинската администрация. Та досегашният кмет нямаше дори един приемен ден в месеца, както е по закон!

Варна отдавна има нужда от голям и модерен Индустриален парк, активна политика за привличане на инвеститори, електронни търгове и бързо документално обслужване.

Бих се погрижила да направя Варна по-чиста. Недопустимо е да се кичим с титли като столица на младите, на спорта, а в същото време в страничните улици казаните за боклук да преливат, тротоарите да са неравни и неудобни за майки с колички, малки деца, възрастни, хора в инвалидни колички... Това съвсем не е моята представа за добра градска среда.

Огромна грижа ни е съхраняването на Морската градина. Морската градина на Варна е кауза, история, стогодишен повод за гордост, причина за възхищение и емблема на града. Недопустими са всички тези стремежи за бизнес там, за заведения, дори за живеене. Това е обществен парк, градина, в него няма улици и тротоари, а само алеи – по закон по алеите е забранено да се движат коли, а в парка е забранено да се живее. Дори и да има някакви сгради, то те трябва да са само такива с обществено предназначение, каквито има и в момента – домове за работа с деца, социални и логопедични заведения, държавни служби като тази по метеорология. Но резиденции на зърнени босове от страната? Бизнес сгради, частни хасиенди с камери и жива охрана? Коли по алеите? Сред децата и бебешките колички?! Ами Крайбрежната алея? Слалом между коли, концесионери (собственици?!) и изгорели газове. И това не са просто мои разсъждения, това е буквата на закона. Защо той не се спазва? От кого? В името на кого или... какво?

Изобщо, зелената система на Варна – има я, но не се поддържа добре, кастри се жестоко и непрофесионално и започва да загива. А е изключително, жизнено важна, на фона на сериозното застрояване, бетон и асфалт докъдето ти поглед стига. Предпоставка за добър живот в един град е баланса между зелени и бетонирани площи, градинки и улици, пейки и съоръжения... А във Варна този баланс е нарушен, губи се и качеството на живот спада. Ще работя да променя това и да намерим отново загубения си баланс!



Вие се срещате с много хора по места, на улицата. Какво ви казват те?

Хората искат това, което и на мен самата ми липсва като пешеходец – чисти улици, хубави тротоари, красиви градинки, повече пейки – уж елементарни неща, но всъщност ключови за една добра градска среда. Искат работа, нормални условия за придвижване и град, с който да се гордеят.

Призовавам варненци да гласуват! Да гласуват както за кмет, така и за общински съветници, защото - макар много хора да не знаят - Общинският съвет стои над кмета. Един силен, честен и отговорен общински съвет може да направи чудеса за Варна.

Гласувайте за Демократична България с бюлетина № 66 за промяна!

Варна го заслужава!

Пресцентър Демократична България - Варна

Коментари
15:18ч. 19 Октомври 2019 #21
Fifi
Глътка свеж въздух сред политиците е Стела Николова. Нормално е този, който може да промени статуквото да бъде оплют. Все пак много се страхуват да не загубят позициите си в града :)
13:59ч. 19 Октомври 2019 #20
Sevast
Поредният въздух под налягане, за жалост това е капацитета на десните във Варна. Била варненка и затова се кандидатирала за кмет. Старшен мотив! Тъпотии, празнодумие и адвокатски лакърдии без смисъл. Едно конкретно нещо не прочетох. А толкова ми се искаше ясен десен интелигентен отпор, като контрапункт на психопата Костадин Костадинов - Костя Копейкин Фашиста! На ГЕРБ. Жалка история, по-добре да си стои в кантората, като варненка може да е полезна и там.
11:29ч. 19 Октомври 2019 #19
hilendarski
'' Кой плаща скъпите участия по медиите '' - отговор -
седесарското финансиране винаги е идвало от дълбокия джоб на чичко '' скрудж '' .
Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Атентат Москва
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини - България
Европейската прокуратура претърси два хотела в български ски курорт
Днес, 28 Март 2024 17:03
Днес Европейската прокуратура (EPPO) в София (България) претърси два хотела в български ски курорт при разследване на измама със субсидия за COVID-19. През 2020 и 2021 г. разследваната компания е получила...
Шефът на БНБ и възможен служебни премиери: Не е добра идея централната банка да се намесва в политиката
Днес, 28 Март 2024 16:51
"Не е далновидно и не е добра идея да се намесва централната банка в политически процеси". Това заяви на излизане от президентството управителят на БНБ Димитър Радев. Той е един от потенциалните служебни...
Агресията става основно престъпление срещу мира в Наказателния кодекс
Днес, 28 Март 2024 16:30
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата,...
Арт галерия Папийон представя Станимир Видев с изложба живопис от 1-ви април
Днес, 28 Март 2024 16:16
"Цветът е клавиш; окото - чукче, а душата е многострунно пиано. Художникът е ръка, която с един или друг клавиш създава вибрациите на човешката душа." Василий Кандински От 1-ви април до 7-ми май 2024...
2,5% от БВП да отиват за отбрана, поиска адм. Емил Ефтимов
Днес, 28 Март 2024 16:03
2,5% от Брутния вътрешен продукт на страната да бъдат отделени за отбрана. Това поиска началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, по време на отриването на изложба за пътя на България към НАТО във Военния...
95% от неработещото осветление във Варна се дължи на кражба на кабели, борят посегателствата
Днес, 28 Март 2024 15:51
250 хил. лева е бюджетът, за поетапна подмяна и ремонт на уличното осветление във Варна. 95% от неработещото осветление в града се дължи на кражба на кабели, стана ясно по време на работна среща с представителите...
Утвърдиха състава на Експертния съвет към фонд „Култура"
Днес, 28 Март 2024 15:13
Временните и постоянни членове на Експертния съвет на фонд „Култура" избра Общински съвет на днешното си заседание, предаде репортер на Moreto.net. Постоянни членове ще са Даниела Димова и Евгений Станимиров....
Нови разписания на няколко линии на градския транспорт във Варна от 1 април
Днес, 28 Март 2024 15:02
Няколко автобусни линии на градския транспорт във Варна ще бъдат с променено разписание, съобщават от "Градски транспорт" - Варна Считано 01.04.2024 г. за подобряване транспортната свързаност и обслужването...
Търси в новини:
1234567891011

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Време за култура Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Без вредители
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Всички теми
 Варна и Черноморие
 Най-четено от България 1 2 3
 По света
 Бизнес
 Наука
 Туризъм
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
1.6 + 1.3
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook