Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви

Томас Кук повлече един от най-големите туроператори у нас. "Астрал Холидейз" обяви фалит

Понеделник, 7 Октомври 2019 14:32
Източник: Moreto.net   
Сн.: Moreto.net
Фалитът на "Томас Кук" повлече и един от най-големите туроператори у нас. "АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл" обяви, че започва процедура по обявяване в несъстоятелност. В официалното съобщение не се упоменава точната причина за фалита, но компанията е един от основните опертори в България на фалиралия Томас Кук.

Всички клиенти на българския туроператор, които в момента са зад граница, са с изцяло платени почивки и не би трябвало да имат никакви проблеми с полетите или настаняването в хотели, става ясно от писмо на ръководството на компанията до неговите партньори.

Ето и официалното съобщение на компанията:

С огромно съжаление и разочарование, искаме да Ви съобщим, че се налага да прекратим дейността и да започнем процедура по обявяване в несъстоятелност на „АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл“ АД от 07.10.2019 г. след почти 24 години присъствие на туристическия пазар и въпреки неимоверните усилия на ръководството и служителите.

Това решение е взето след изключително много дискусии, усилия и опити да се осигури финансиране за дружеството. Причините да се стигне до тук са комплексни, но това, което ни остава са спомените, невероятните моменти, когато Вие сте били щастливи, и когато сме били причината за Вашето добро настроение и пълноценна почивка. През годините винаги сме се старали да постигаме високо качество на предлаганите от нас услуги и да осигурим максимален комфорт на нашите клиенти, както и незабравими изживявания.

Уверяваме Ви, че ръководството на „АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл“ АД е предприело всички необходими мерки и e изпълнило всички свои задължения във връзка със Закон за туризма, за да защити Вас, своите клиенти. „АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл“ АД поддържа валидна застрахова „Отговорност на туропратора“, за да може там където нашите неимоверни усилия не са достатъчни, да бъдем подкрепени от нашите партньори ЗК „Уника“.

Пътуванията на всички клиенти, закупили почивки от „АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл“ АД, които в момента се намират зад границата са изцяло платени, поради което не съществува опасност от проблеми с полети или отказ за настаняване в хотели или други туристически услуги.

„АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл“ АД няма да има възможност да осъществи бъдещи планирани пътувания на част от своите клиенти след 07.10.2019г. Клиенти с бъдещи пътувания, които са заплатени на 100% от АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл към партньори, ще бъдат лично уведомени от служители на „АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл“ АД.

Клиенти, закупили само услугата самолетен билет с редовни или нискотарифни авиолинии, също ще осъществят своите пътувания, тъй като всички билети са вече закупени и платени от „Астрал Холидейз Интернешънъл“ АД. За проверка на разписанието и часовете на полетите, препоръчваме клиентите да направят справка със съответната авиокомпания, когато наближи датата на пътуване по издадените вече самолетни билети.

Подчертаваме, че клиентите на „Астрал Холидейз Интернешънъл“ АД, които са внесли депозити или са платили изцяло сумите по своите бъдещи организирани пътувания, но АСТРАЛ Холидейз не е заплатил към партньор или доставчик, ще бъдат обезщетени както следва по закон. Те са гарантирани със застраховка „Отговорност на туроператора“, сключена между „Астрал Холидейз Интернешънъл“ АД и ЗК „Уника“, с покритие - 700 000 лв. Координатите за връзка със застрахователя и още полезна информация са посочени в съответните договори за туристически пакети и приложенията към тях.

Искрено съжаляваме и се извиняваме за създалата се сложна ситуация, както и за дискомфорта, която тя предизвиква за нашите клиенти и партньори. За дългите години работа сме предоставили качествени услуги на много туристи, като винаги сме се стремели към коректно обслужване.

Бихме желали да благодарим на всички свои клиенти и партньори за дългогодишното доверие, както и за проявеното разбиране в тази изключително тежка за нас ситуация.

От ръководството на „АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл“ АД


Коментари
19:03ч. 7 Октомври 2019 #2
robyst
Лошо е когато парите са в шепа самозабравили се капиталисти!
15:44ч. 7 Октомври 2019 #1
dimova
И всички дето твърдяха, че тази година сезона е слаб с 5% спад, да видим следващата какво ще кажат. Надявам се да намерим начин да избягаме от последиците свързани с тези фалити.
Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Атентат Москва
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини - Туризъм
България открива първото си национално туристическо представителство в Испания
Вторник, 23 Януари 2024 15:18
„Поради отличното ни двустранно сътрудничество, на което България и Испания се радват в много области, както и на повишаващия се брой испански туристи, които посещават страна ни, тази година ще открием...
Зарица Динкова: Имаме все по-качествен туризъм и все повече туристи
Събота, 20 Януари 2024 12:04
Имаме все по-качествен туризъм и все повече туристи, което ни поставя на международната карта на предпочитаните дестинации, но трябва да спрем да търсим само негативните новини. Това заяви пред Нова телевизия...
Община Варна се представя за първи път на туристическо изложение в Хелзинки
Събота, 20 Януари 2024 11:18
Община Варна се представя за първи път на най-значимото туристическо събитие за Северна Европа и Прибалтика – изложението в Хелзинки, Финландия. Туристическият форум се провежда в периода от 18 до 21 януари...
Въвеждат нови изисквания за плувните басейни
Събота, 20 Януари 2024 09:01
Правителството промени Наредбата за правилна и безопасна техническа експлоатация и поддръжка на елементите за вграждане, филтрацията и помпите към плувните басейни - самостоятелни или прилежащи към места...
Варна презентира ваканционния си туризъм на мащабно изложение в Щутгарт
Вторник, 16 Януари 2024 11:37
Община Варна представя ваканционния си туризъм на едно от най-мащабните туристически изложения в света - СМТ Щутгарт (Германия). Форумът стартира на 13 януари и е с продължителност 9 дни. Очаква се изложението...
Варненският регион привлече 2 от общо 5 млн. лв. за реклама на черноморските общини
Събота, 13 Януари 2024 15:47
Община Варна привлече финансов ресурс от 480 000 лв. за два свои туристически проекта, които ще осигурят мащабни маркетингови кампании на наши продукти на немския пазар. Те ще привличат германските туристи...
Депутат: Летният сезон ще започне с ясни правила за дивото къмпингуване
Събота, 13 Януари 2024 10:10
След организираната кръгла маса през юли 2023 г. от народния представител Ивайло Мирчев от ПП-ДБ във връзка с необходимия регламент за регулация на дивото къмпингуване през следващата седмица експерти...
От понеделник: Чужденците ще плащат по 25 евро за храма „Света София“ в Истанбул
Петък, 12 Януари 2024 16:36
Таксата за посещение на чужденци в храма „Света София“ в Истанбул става 25 евро от понеделник – 15 януари, съобщи днес министерството на културата и туризма на Турция, цитирано от телевизия НТВ. В...
Търси в новини:
345678910111213

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Време за култура Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Без вредители
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Всички теми
 Варна и Черноморие
 България
 По света
 Бизнес
 Наука
 Най-четено от Туризъм 1 2 3
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
3.4 + 5.3
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook