Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви

Осветиха най-новата жилищна сграда - "Явор" във варненския ж.к. "Младост"

Сряда, 21 Август 2019 08:30
Източник: Moreto.net   
С тържествена церемония и ритуално освещаване от отец Добромир, бе открита най-новата жилищна сграда "Явор" във варненския ж.к. "Младост" на ул. "Васил Чекаларов" 16. Тя е дело на инвеститора "ЯВОР" АД, който вече 15 години стои твърдо на пазара за недвижими имоти.

На събитието присъстваха зам. кметът на Община Варна Пейчо Пейчев, кметът на район "Младост" Христо Христов, собственици на апартаменти в сградата и официални гости. Лентата беше прерязана от инж. Павлин Николов - собственик на "Интерком Груп" ООД и Председател на СД на "Явор" АД, Мирослав Манолов - Изпълнителен директор и член на СД на "Явор" АД, Светослав Миладинов член на СД на "Явор" АД, Евгений Перинов - собственик на строителната фирма, изпълнител на грубия строеж – "Перинов и синове" ЕООД, заместник кмета Пейчо Пейчев и районния кмет Христо Христов.

По време на официалното откриване, за новодомците беше организирана томбола с награди, като най-голямата изненада беше 49-инчов телевизор "LG". Гостите бяха запознати и с някои детайли от историята на построяването на сградата, както и информация за настоящите и бъдещите проекти на "Явор" АД.

Архитект на сграда "ЯВОР" е Мирослав Сталев, изпълнител на строежа е фирма "Перинов и синове" ЕООД. По време на "първа копка" през декември 2017 г. бяха осветени камъните, положени след това по традиция в основите на сградата за щастие, късмет и благоденствие на новодомците. Кръстникът на сграда "Явор" и изп. директор на "Явор "АД – г-н Мирослав Манолов, положи и Сребърна монета в колона № 11 в сутеренното ниво на сградата. Монетата е подарък от г-н Евгений Перинов – собственик на фирмата - строител.

От Изток и Север сграда "ЯВОР" е оградена със смесена гора, на запад е отворена градска панорама без високи обекти в близост. Кооперацията е разположена в дворно пространство от 2000 кв. м и е с общо РЗП 6200 кв. м. В добре уредения варненски квартал новодомците на сграда "ЯВОР", ще се радват както на тишина и спокойствие, така и на удобството на голям магазин за хранителни стоки на партерния етаж.

Настоящият проект, върху който "Явор" АД работи усилено е Жилищен комплекс "Фемили Гардън" - най-мащабният проект на компанията към момента. Продажбата на апартаментите е стартирана. Цените започват от 22 300 ? за едностайните, за двустайните – от 29 500 ?, за тристайните – от 39 400 ? и за четиристайните – от 63 000 ?.

Комплекс "Фемили Гардън" се намира в широкия център на град Варна, на ул. Орех. Мястото е комуникативно без високи сгради в близост. Общата разгъната площ е 40 000 кв. м, разположени в дворно място от 23 дка, със стъпка на застрояване 5 900 кв. м. Сградите са три и са ситуирани в краищата на парцела, като най-малкото разстояние между тях е 50 м.

Основната сграда е с 5 входа, втората – с един, а третата – с два.

В пространството затворено между трите сгради ще се оформи внушителен парк с площ от 10 дка, без достъп на автомобили в него – 100 процента зеленина, зони за отдих, пешеходни и велоалеи, детски площадки зонирани по възраст, открита спортна площадка оборудвана с фитнес уреди, полянки и алпинеуми. Паркирането е решено със 105 бр. паркоместа на терен, от които 55 са покрити, 390 бр. – подземни и 55 бр. гаражи на ниво партер.

Всеки вход е с различна височина – от 9 до 16 етажа. Това раздвижване във височина е умело използвано от архитекта и за пръв път във Варна, ще бъдат построени сгради в архитектурен стил "Холандска улица". Не на последно място – този зелен лукс ще бъде по джоба на всеки. Поддръжката на парка и всички зелени площи ще се осъществява от "Явор" АД срещу символичните на годишна база – 90 лв. за едностайните и двустайните апартаменти и 110 лв. за тристайните и четиристайните. Този размер на таксата ще бъде фиксиран и в предварителните договори.

Сред бъдещите проекти на "Явор" АД е луксозен затворен жилищен комплекс с парцел 15 декара в местността "Манастирски рид", над к.к. "Слънчев ден". Той ще се състои от една основна жилищна сграда на 5 етажа и един или два реда двуетажни къщи с обособено дворно място към всяка от тях.

Ще има голям басейн с възможност за целогодишно ползване. Стъпката на застрояването ще бъде 4000 кв. м, за да останат 11 декара дворно място.

Максимално ще бъде запазена дъбовата гора, за да може живеещите там да се радват на лукс и удобство сред натурална природа.

Продажбите на жилищата в "Манастирски рид" ще започнат в края на тази година.

Друг бъдещ проект на „Явор“ АД е луксозна шестнадесететажна жилищна сграда в ж.к. Бриз на бул. Левски с разгъната застроена площ от 14 000 кв. м. Прекрасна морска гледка ще се разкрива още от ниските етажи, а на гърба на сградата откъм парка ще се оформи уютен двор с много зеленина. Сградата ще разполага и със закрит паркинг на три нива. Този проект „Явор“ АД реализира в съдружие с варненски инвеститор с дългогодишен опит и добра репутация.

За повече информация за всички проекти на "ЯВОР" АД, посетете http://www.yavorad.com.

Информационна кампания

Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини - Варна и Черноморие
Най-важното от Варна във вчерашния 18 април
Днес, 19 Април 2024 07:34
Готвят мащабно почистване на Варна на 27 април Това ще е първата от поредица подобни инициативи, в които ще бъдат включени сметопочистващата фирма и районни администрации. Ще могат да участват и граждани. 2...
Без ток днес във Варна и областта ще бъдат...
Днес, 19 Април 2024 06:53
Поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия във Варна и областта, днес, 19 април, ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: В периода 15.04.2024 - 19.04.2024...
Прогноза за времето - 19 април
Днес, 19 Април 2024 06:35
Днес облачността над страната ще е значителна, с по-съществени разкъсвания по поречието на р. Дунав. Около обяд в Рило-Родопската област ще започнат валежи, които до вечерта ще обхванат по-голямата част...
Без ток утре във Варна и областта ще са...
Четвъртък, 18 Април 2024 17:32
Поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия във Варна и областта, утре, 19 април, ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: В периода 15.04.2024 - 19.04.2024...
Община Варна с предписания за премахване на паната по панорамния път за Златни пясъци
Четвъртък, 18 Април 2024 17:21
Община Варна е издала предписания за премахване на паната край панорамния път за Златни пясъци. Те са поставени от различни собственици. Това каза кметът Благомир Коцев, предаде репортер на Moreto.net. Един...
Кметът: Голяма част от ремонтите във Варна приключват до края на май или юни
Четвъртък, 18 Април 2024 16:50
До края на май или юни се очаква да приключат голяма част от ремонтите по общинската инфраструктура във Варна. Това заяви пред медии кметът Благомир Коцев, предаде репортер на Moreto.net. Дейностите...
Приключи строителството на новия мост между Царево и Ахтопол
Четвъртък, 18 Април 2024 16:38
Завърши строителството на новия мост на пътя Царево - Ахтопол. От 14.00 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение за всички моторни...
Общината решена да изпълни готовия проект за нова библиотека във Варна
Четвъртък, 18 Април 2024 16:21
Община Варна е твърдо решена да изпълни готовия проект за нова сграда на библиотеката. Според плановете зданието трябва да бъда в съседство на административната сграда на местната управа. Това стана ясно...
Търси в новини:
1234567891011

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Всички теми
 Най-четено от Варна и Черноморие 1 2 3
 България
 По света
 Бизнес
 Наука
 Туризъм
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
1.9 + 1.9
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook