Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви

Папка "Ne se chistiiiii" от компютъра на Кристиян е доказателство на обвинението (снимки)

Четвъртък, 1 Август 2019 14:46
Източник: News.bg   
Сн.: ПРБ
Специализираната прокуратура разпространи до медиите стоп кадри от записи на видеокамери, както и изображения от компютъра и телефона на Кристиян Бойков - част от доказателствата, които ще бъдат изложени пред съда.

Действието на прокуратурата е в отговор на вчерашното освобождаване от ареста на Иван Тодоров, собственика на "Тад груп". Съдът прие, че той няма опасност да се укрие, а адвокатите му заявиха още вчера, че ще обжалват размера на наложената му мярка за неотклонение от 100 000 лв., а по отношение на обвинението - че прокуратурата не разполага с никакви доказателства.

Частите от доказателствения материал се публикуват с разрешение на наблюдаващ прокурор със заличени лични данни, факти и обстоятелства, увреждащи интересите на трети страни, както и нецензурни думи и изрази.

Материалите, разпратени от прокуратурата, представляват стоп кадри от записите на камерите от офиса на "Тад груп" и изписани субтитри на разговори. Друга част от доказателствата са отново снимки от компютъра и телефона на Кристиян Бойков, например в телефона е показан като история затворен чат с "Бивол" - нещо, за което вчера прокурор Стайкова беше категорична, въпреки че Атанас Чобанов категорично отрече да се е познавал в хакера.

От прокуратурата посочват, че са установили неуспешни опити за нерегламентиран достъп до 49 търговски дружества.Личните данни на магистрати - основно за прокурори и следователи, са в папка със заглавие: "Ne se chistiiiii". Припомняме, такова заглавие излезе и от файла с декларацията за имущество на съдия Мирослава Тодорова, единствения съдия, чийто лични данни, на съпруга и детето й бяха качени на сайта на ВСС.

От прокуратурата цитират и свидетелски показания: "Но все пак броят на клиентите е недостатъчен, затова не съм сигурен кой го предложи - И. или К., част от политиката на фирмата за набиране на клиенти да бъде тестването на сайтове на различни дружества без тяхно знание и впоследствие да ги набират като клиенти. Тази политика на фирмата се коментираше постоянно в офиса основно между И. и К., като двамата си говореха, че трябва да се изготви списък с най-големите български сайтове, които да бъдат тествани без знанието на техните собственици, като след това бъда привлечени като клиенти."

Действията по разследването продължават. Прокуратурата протестира мярката за неотклонение парична гаранция на собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров, но не и на другите двама обвиняеми, посочват още от спецпрокуратурата.

Припомняме, трима са обвинени за хакерската атака спрямо базата данни на НАП, разследван от 15 юли тази година. Това са собственикът на "Тад груп" Иван Тодоров, изпълнителният директор Янков и служителят Кристиян Бойков, който беше и първият задържан по случая. И тримата отричат всички обвинения като нелепи.

Ден след като стана ясно, че има пробив и теч на лични данни, вътрешният министър Младен Маринов призна, че има пробив в националната сигурност на страната и заяви, че една от версиите, по които се работи, е с руска следа. В последствие тази версия бе изоставена.

Сн.: ПРБ


Коментари
22:27ч. 1 Август 2019 #3
fido
Хахаха, нещо ги нагазиха здраво от всички посоки пишман хакерите. Някой се опита да прави "гейт" ама малко се уля и сега ще му запари под опашката, едвали ще стигнат до кукловодите, но нека следващите изпълнители да се позамислят малко дали ще се хващат на хорото.
17:57ч. 1 Август 2019 #2
Seal
Много тупанарска тактика.
Вместо да уволнят целият НАП, да оправят нещата отвътре - тръгнали да гонят мухите. Тези данни може да са вече в Китай или на Майната си.. вие на маийата си ли ще ги търсите..?!
15:20ч. 1 Август 2019 #1
Nina
Най ми хареса версията за хакването на поливната система на Народното събрание с цел дестабилизация на държавата… Поддържащите тази система панически излязоха да обясняват, че системата има електронен часовник за включване и изключване, но няма сървър и не може де се командва дистанционно и он лайн! Много се смях! На всички отговорни нива в държавата или бандити, или неграмотни, направо е отчайващо! Как може прокурор на висока длъжност да излезе пред всички медии и да хвърля такива смехотворни „доказателства“!
Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Атентат Москва
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини - Наука
Facebook на 20 години. Как социалната мрежа промени комуникационния процес?
Неделя, 4 Февруари 2024 11:20
На 4 февруари 2004 г. е даден старт на социалната мрежа Facebook ("Фейсбук") от Марк Зукърбърг, тогава студент по компютърни науки в Харвардския университет, днес председател и главен изпълнителен директор...
Акциите на Meta поскъпнаха с 20%, а цената на компанията скочи с 200 млрд. долара само за ден
Събота, 3 Февруари 2024 11:45
Акциите на технологичните гиганти поскъпнаха рязко по време на петъчната търговия след силни финансови резултати на Amazon и Meta за последното тримесечие. По този начин собственикът на Фейсбук е на път...
ЕС одобри правила за регулиране на изкуствения интелект
Събота, 3 Февруари 2024 11:14
Страните от Европейският съюз одобриха предложените правила за регулиране на изкуствения интелект, с което бе премахната последната пречка за приключването на преговорите за първата правна рамка в тази...
Шефът на Microsoft: Има реален риск от разпадане на световния ред
Четвъртък, 1 Февруари 2024 14:09
Главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела заяви, че има реален риск от „разпадане на световния ред“, ако държавите не изготвят цифрова Женевска конвенция. В интервю за NBC във вторник...
Българска компания ще произвежда дронове за Украйна
Четвъртък, 1 Февруари 2024 11:27
Българската компания Hades Defence Systems очаква в средата на годината да получи голяма поръчка за новия си безпилотен летателен апарат NEM-600, предназначен да поразява широк спектър от бронирани цели. Всички...
Изгубеният самолет на революционната авиаторка Амелия Еърхарт е открит?
Четвъртък, 1 Февруари 2024 08:39
Трагичното и мистериозно изчезване на революционната авиаторка Амелия Ърхарт по време на полет над Тихия океан завладява света от почти 87 години, стимулирайки безброй разследвания и експедиции за отговори...
За високи постижения на млади българи връчиха награди на фондация „Еврика“
Сряда, 31 Януари 2024 15:37
Наградите „ЕВРИКА“ се връчват за тридесети и четвърти пореден път за млад мениджър, тридесет и трети за млад фермер и млад изобретател и двадесет и осми за постижения в науката. Те се присъждат на млади...
Компанията на Илон Мъск имплатира мозъчен чип в човек за първи път
Вторник, 30 Януари 2024 08:24
Технологичният милиардер Илон Мъск заяви, че неговата компания Neuralink успешно е имплантирала един от своите безжични мозъчни чипове в човек за първи път. Първоначалните резултати откриват обещаващи...
Търси в новини:
1234567891011

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Време за култура Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Без вредители
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Всички теми
 Варна и Черноморие
 България
 По света
 Бизнес
 Най-четено от Наука 1 2 3
 Туризъм
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
4.8 + 3.1
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook