Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви

Нинова предлага Визия за България без джендър идеология в образованието

Събота, 21 Юли 2018 16:31
Източник: News.bg   
БСП дава заявка за управление на държавата в интерес на хората. Това става с документът "Визия за България". Днес предлагаме нещо различно, заяви лидерът Корнелия Нинова пред участниците в националното съвещание на партията.

Днес не предлагаме алтернатива на ГЕРБ, а алтернатива на системата, посочи тя. Чуйте идеите не, обърна се тя към гражданите и ги призова ако ги припознават като свои да се включат. Ще има съпротива, призна Нинова. Не се стъписвайте пред имена и групировки, това съветвала екипите, работели по програмите.

Соцлидерът е притеснена от демографската криза, от грешната система на образование и др. Тази система ни убива, както първи го казаха майките, подчерта Нинова. Икономически кръгове си купили политици от всички цветове, по думите й. Да спрем разграбването на националните богатства, призова лидерът на червените.

Тя атакува новия закон за концесиите, който бил скрита приватизация. Лидерът на червените поздрави КЗК за забраната на сделката на "Инерком" с ЧЕЗ.

Плажовете, ВиК секторът, спортните бази, БДЖ, държавните летища и болници да не се приватизират, иска Нинова. Каква икономика искаме да развиваме, пита тя. Лидерът е против икономиката на парче и се обяви за родното производство. По думите й планът на левицата е амбициозен. Проблем обаче са кадрите и работната ръка.

Голяма грешка е ,че мигрантите ще решат проблема с работната ръка, смята Нинова. Социалистите предлагат намаляване на ДДС върху храните.

Възстановяване на Напоителни системи в подкрепа на развитието на земеделието, включва визията им за България. Науката и образованието ще ни изтеглят, убедена е Корнелия Нинова. Затова е нужна държавната намеса в сектора на образованието.

Нашата грижа е държавата и тук да си поеме ролята посочи Нинова и обещава безплатни детски градини, както и "един предмет-един учебник".

Не на джендър идеологията в българските училища, настоя соцводачът. Червената партия предлага ефективно дистанционно обучение. Системата на образованието плаче за промяна според БСП.

Държавните и общинските болници да не бъдат търговски дружества, предложи соцлидерът и пожела да има диференцирано ДДС за лекарства и медицински изделия.

Тя иска промяна на модела на здравеопазване. Според визията на БСП е напълно възможен реален ръст на БВП от 4,2-5% и ежегодно увеличение на размера на БВП с 6-7%. Държавата задължително трябва да присъства в енергетиката, инфраструктурата, здравеопазване, образование, вътрешен ред и сигурност.

БСП предлага и реално електронно управление, което да включва електронна здравна карта, единен електронен данъчен регистър, електронно образование и др. Левицата обещава политика по доходите, инвестиции в нови и с висока добавена стойност производства. Визията на БСП включва зелена икономика, укрепване на местната икономика. Спасяване на българското училище е амбицията на столетницата. Червените ще се борят за противодействие на битовата престъпност. Обещават още борба с корупцията и демонтаж на паралелната държава.

Коментари
19:46ч. 22 Юли 2018 #21
Име(nick)
Няма нищо вярно или правилно в програмата и.всичко е нереалистична измислица.Иска да създаде монопол за да оправи монопол?А не да даде правото на по-способни компании да се кокурират?Нали много логично.
Иска магически всяка година астрономически процентни увеличения.За училияата не стана ясно какво им има че да се бори за тях никой не я искал там.
Зелени политики и електронни политики не са нейни а са проектозакон на ЕС и яе се изпълни дори и да е в гроба тъй че това не е нейна политика.
Дърдори за приватизацията на здравеоопазването когато няма такова нещо в сегашната политика нито има идея за това.Иска да премахне стандартно за ЕС ДДС върху лекарства на фона на недостига на пари в здравната каса.
Хвали незаконната намеса на КЗК във частна сделка пречейки на икономиката после се оплаква че икономиката куца.
Споменава демографската криза без да казва нещо свързано с нея.
Иска увеличение в земеделието после в следващото изречение говори за обратното.
Твърди че работна ръка е лоша защото е мигрантска когато в цял свят има хора работещи в чужди държави и те сто пъти по напред от нас.
Хвали родното производство въпреки че не е качествено и затова никой не го копува на фона на по-качествените импорти.
Споменава "джендър политика " нейното измеслено наименование за нормални човешки взаимоотношения в цял свят.Без да има причина или да даде причина защо е против.
Както винаги само лъже.Тъй че отново какво и е правилното или още по интересното какво стойностно е казала въобще в изявлението си?
02:54ч. 22 Юли 2018 #20
Виктор
Не харесвам Корнелия Нинова, смятам я за истерична кариеристка. Обаче всичко написано в новата им програма за управление е вярно и правилно според мен.
Освен ако няма други ненаписани с статията неща.
21:51ч. 21 Юли 2018 #19
vivian
Да,Flame.Да уточня,взимайки от печелившия бинес-ЧЕЗ,плащат дивиденти на акционерите си и на чешките пенсионери.Ние сме прецаканите.В др.държави богатите инвестират и в болници и даряват.При нас влагатв молове,хотели и др Изостанали сме в много аспекти.
Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Атентат Москва
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини от Варна, региона и света
Русия изстреля космически кораб към МСК с трима космонавти (видео)
Неделя, 24 Март 2024 08:35
Русия изстреля космическия кораб "Союз МС-25" с руски, беларуски и американски космонавт на борда. Изстрелването беше излъчено на живо от космодрума Байконур в Казахстан. Космическият кораб се отправи...
На днешна дата преди 823 години Цар Калоян освобождава Варна
Неделя, 24 Март 2024 08:12
На днешна дата през 1201 година, след тридневна обсада на Варна, Цар Калоян овладява града и го освобождава от Византия, връщайки го в пределите на България, припомня Moreto.net Калоян (Йоаница) е български...
Специална комедийна програма на 1 и 2 април във Фестивален и конгресен център
Четвъртък, 21 Март 2024 08:03
Със специална комедийна програма ще отбележат Деня на хумора 1 април варненската Арена на смеха "Българан" и Фестивален и конгресен център. "ЗА СНАХИТЕ И СВЕКЪРВИТЕ", на 1 април от 19.00 часа, зала 1 част...
24 март - Световен ден за борба с туберкулозата
Неделя, 24 Март 2024 07:46
На 24 март 2024г. се навършват 142 години от откриването на Mycobacterium tuberculosis (причинител на туберкулозата) от д-р Роберт Кох. През 1882г. на този ден той публично представя своята забележителна...
Най-важното от Варна във вчерашния 23 март
Неделя, 24 Март 2024 07:21
Автомобилен ретро фестивал "Морски бриз" се повежда днес във Варна За поредна година във Варна се провежда автопоход-парад „Морски бриз“. Откриването на своеобразния автомобилен ретро фестивал е от 11...
24 март в историята
Неделя, 24 Март 2024 06:54
1201 г. – Цар Калоян превзема Варна, с което градът преминава от Византийската империя в България. 1449 г. – Арта е присъединена към Османски Епир. 1721 г. – Йохан Себастиан Бах завършва своите шест...
Прогноза за времето - 24 март
Неделя, 24 Март 2024 06:32
Бад Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са от 10°-11° в северните райони, до 18°-20° в района на Бургас. Температурата на...
Кметът на Варна: Радиозаводът е съборен неправомерно, служители на "Строителен контрол" са спрени от охраната
Събота, 23 Март 2024 18:40
Служители на Община Варна и „Строителен контрол“ са били спрени от охраната на съборения радиозавод и не са допуснати до строителната площадка. Това съобщи кметът на Варна Благомир Коцев в публикация...
Търси в новини:

За повече новини може да посетите Архив новини

2021222324252627282930

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Време за култура Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Без вредители
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Най-четено от Всички теми 1 2 3
 Варна и Черноморие
 България
 По света
 Бизнес
 Наука
 Туризъм
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
1.3 + 1.5
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook