Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви

Номинации за награда „Варна“ 2018 г. в системата на предучилищното и училищното образование

Събота, 21 Април 2018 08:55
Източник: Moreto.net   
Трима ученици, седем учители и осем колектива са номинирани за награда „Варна“ 2018 г. в системата на предучилищното и училищното образование, научи Moreto.net.

Техните имена бяха одобрени от експертна комисия за присъждане на отличията. Единствено в категорията „Учител на годината“ в областта на обслужващите звена тази година няма номинация.

По традиция наградите ще бъде връчени в навечерието на 24-ти май. Преди това номинираните за отличието трябва да получат одобрението на членовете на ПК „Наука и образование“. Окончателното решение ще бъде взето от Общинския съвет.

Ето кои са номинирани за награда „Варна“ 2018 г. в системата на предучилищното и училищното образование:

І. „Ученик на годината” в областта на общообразователната подготовка

1. Илиян Калинов Кънчев - ученик от ХII „д“ клас в III ПМГ „Академик Методий Попов“. Проявява активен интерес към природните науки. Участва целенасочено във всички състезания по биология и химия. Има постигнати отлични резултати на 43-та национална олимпиада по биология и здравно образование, в резултат на което е включен в националния отбор на България за участие в международна олимпиада по биология.

2. Асел Ерлановна Исмолдаева - ученичка от ХII „б“ клас в МГ „Д-р Петър Берон“. Носител на сребърни медали от международна олимпиада по лингвистика, Дъблин, и от XXIV международна конференция на младите учени, Щутгарт. Спечелени първи места от национална олимпиада по математическа лингвистика, гр. Смолян, и от национално състезание по математическа лингвистика, гр. Пловдив.

ІІ. „Ученик на годината” в областта на професионалната подготовка

Стефчо Димитров Христов – ученик от IХ клас в Спортно училище „Георги Бенковски“, национален състезател по вдигане на тежести.

На Европейското първенство за кадети до 15 години в Прищина, Косово, 2017г., в категория 85 кг. е извоювал следните отличия:

двубой – IV място,

изтласкване – IV място,

изхвърляне – II място.

ІІІ. „Учител на годината” в областта на предучилищното образование

1. Валентина Господинова Александрова - старши учител в ДГ № 34 „Лястовичка“. Учител с дългогодишен професионален опит, която приема работата си като отговорност, предизвикателство и мисия да подпомага свободната изява и личностното израстване на децата. Доказателство за това са множеството интересни инициативи и проекти, които разработва и реализира с децата. Ползва се с доверието и признанието на педагогическата и родителската общност.

2. Юлияна Божимирова Ангелова – старши учител по музика в ДГ № 18 „Чайка“. Учител с високи професионални умения, който стимулира и развива артистичност, танцови умения и музикална култура у децата. Нейни възпитаници се представят успешно на концерти, конкурси и фестивали. Високите резултати в професионалната й дейност са в резултат на способността й да създава толерантна работна среда с колегите си при реализирането на творчески идеи.

3. Мария Христова Нанева - старши учител в ДГ № 37 „Пламъче“. Учител с много добри професионални качества, получила заслужени отличия и грамоти за завоювани успехи. Използвайки социалните си умения, създава толерантна образователна среда и формира култура на поведение и уважение между деца, родители и колеги.

ІV. „Учител на годината” в областта на обслужващите звена

Няма номинации.

V. „Учител на годината” в областана основното образование

Севдалина Недева Атанасова – старши учител в ОУ „Св. Св Кирил и Методий“. Учител с дългогодишен професионален стаж. Ръководените от нея паралелки са пример за целенасочения стремеж училището да бъде еталон за съвременна образователна среда и толерантни взаимоотношения. Работата й на педагог утвърждава граждански и патриотични ценности у подрастващото поколение. Професионалната й отдаденост се ползва с признанието и обичта на ученици и родители.

VI. „Учител на годината” в областта на средното образование

Елена Труфчева Димитрова – старши учител по информатика и информационни технологии в МГ „Д-р Петър Берон“. Цялостната й дейност като учител показва високия й професионализъм при работа с учениците в класни и извънкласни дейности. Възпитаниците й се представят отлично и са спечелили голям брой златни, сребърни и бронзови медали от национални и международни състезания по информатика.

VII. „Учител на годината” в областта на професионалната подготовка

1. Тодор Методиев Тодоров – старши учител по хореография в СУ „Елин Пелин“. Учител с много добра научна, методическа и педагогическа подготовка. Ръководител е на художествено-творческия танцов състав на СУ „Елин Пелин“. Учениците му са спечелили многобройни отличия от международни и национални конкурси.

2. Светлозар Петров Стоянов – дългогодишен преподавател по спорт „борба класически стил“ в Спортно училище „Георги Бенковски“. Изявен професионалист, с доказан принос в развитието на борбата в гр. Варна и България. Възпитаниците му имат успешни изяви на международни и държавни първенства, на които са спечелили златни, сребърни и бронзови отличия.

VIII. „Колектив на годината” в областта на предучилищното образование

1. ДГ № 31 „Крилатко“ с директор Елена Янкова Ташева. Колективът се отличава с висок професионализъм, новаторство и инициативност. Прилага оригинални и нестандартни образователни стратегии. Взаимодейства си активно с неправителствени организации, което е залог за устойчиво развитие, гражданска позиция и просперитет. Екипът притежава сертификати, грамоти и награди от различни конкурси, състезания и фестивали.

2. ДГ № 40 „Детски свят“ с директор Нела Вълчева Никифорова. Педагогическият екип се отличава с висока професионална компетентност и авторитет сред педагогическата общност. Приоритети в дейността му са работа по проекти, общуване с изкуството и спорт. Възпитаниците на детската градина имат участия в национални, международни конкурси и състезания.

3. ДГ № 35 „Детска радост“ с директор Тина Русева Боянова. Стремежът на целия екип е утвърждаването на детската градина като място, в което всяко дете да се чувства уверено и да навлиза успешно в света на познанието и творчеството. Приоритетна дейност в работата на колектива е индивидуалният подход към потребностите на всяко дете с активното участие на родителите. Проектната дейност на детската градина е насочена към формиране на отношение към природата и здравословния начин на живот.

ІХ. „Колектив на годината” в областта на основно училищно образование и обслужващи звена

1. ОУ „Цар Симеон I“ с директор Стоянка Иванова Велянова. Педагогическият екип е с утвърден висок професионализъм и обществен авторитет, които се дължат на иновативното обучение и високите резултати в учебната и извънкласна дейност. Стремежът за постигане на високи резултати в образователно – възпитателния процес, съчетан с амбициозност и упоритост на целия колектив, са причината за множеството високи постижения на ученици и учители в олимпиади, състезания и конкурси. Доказателство за това са многобройните спечелени отличия.

2. ОУ „Петко Рачев Славейков“ с директор Нели Павлова Иванова. Училище с утвърден обществен авторитет и доказан професионален принос в различни образователни области. Успешно реализира разнообразни национални проекти. Основен стил на работа на колектива са иновативните подходи в учебно – възпитателния процес и целенасочената работа за приобщаване на учениците към непреходните идеали и ценности.

3. Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс с директор Монка Недкова Николова. В работата с децата се стимулират и развиват творческите способности и талант. Колективът е с доказан принос в културния живот на Варна. Десетки са персоналните награди на учители и деца от участия в международни и национални изяви.

Х. „Колектив на годината” в областта на средно училищно образование и обслужващи звена

1. IV Eзикова гимназия „Фредерик Жолио Кюри“ с директор Веселина Йорданова Тотева. 60 години история и признание! Безспорен атестат за професионализма на педагогическия екип са блестящите резултати на възпитаниците на гимназията от участия в редица международни, национални конкурси и олимпиади.

Заслужена гордост и признание е персоналната награда на директора, удостоен с указ на Президента на Франция със званието „Кавалер на националния орден за заслуги“.

2. МГ „Д-р Петър Берон“ с директор Павлин Панов Петков. Колективът на училището е с утвърден дългогодишен принос в развитието на образованието. Безспорно доказателство за това са многобройните награди и отличия на ученици, педагогически специалисти и директора. Гимназията има особена заслуга в превръщането на Варна в център на средното образование, науката и спорта.

Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Атентат Москва
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини от Варна, региона и света
Стартира футболна лига за ветерани 40+ във Варна
Днес, 28 Март 2024 15:38
Аматьорската минифутболна лига - Варна стартира нова инициатива. На 27 и 28 април започва уикенд лига за ветерани. В нея ще участват само играчи, които са навършили 40 години. Двубоите ще се играят на...
Хранителна добавка за понижаване на холестерол е разследвана за смъртни случаи и над 100 хоспитализирани
Днес, 28 Март 2024 15:25
Японски производител на лекарства, чиито хранителни добавки са в центъра на нарастващ страх за здравето в Япония, съобщи за още два смъртни случая, потенциално свързани с хапче, което понижава холестерола....
Утвърдиха състава на Експертния съвет към фонд „Култура"
Днес, 28 Март 2024 15:13
Временните и постоянни членове на Експертния съвет на фонд „Култура" избра Общински съвет на днешното си заседание, предаде репортер на Moreto.net. Постоянни членове ще са Даниела Димова и Евгений Станимиров....
Нови разписания на няколко линии на градския транспорт във Варна от 1 април
Днес, 28 Март 2024 15:02
Няколко автобусни линии на градския транспорт във Варна ще бъдат с променено разписание, съобщават от "Градски транспорт" - Варна Считано 01.04.2024 г. за подобряване транспортната свързаност и обслужването...
Предимно слънчево утре по Черноморието
Днес, 28 Март 2024 14:49
Утре по Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 21° и 24°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението...
Обвиняемият за убийството на Митко от Цалапица отказа да обжалва задържането си в ареста
Днес, 28 Март 2024 14:37
Основният обвиняем за убийството в Цалапица Рангел Бизюрев се отказа да обжалва задържането си в ареста. Това съобщи новият му адвокат Делчо Джубелиев пред "Нова телевизия". Срещу Бизюрев е повдигнато...
33-годишна родилка, приета в тежко състояние, почина в болница в Кърджали
Днес, 28 Март 2024 14:26
Във връзка с оповестен случай на починала 33-годишна бременна жена ИА „Медицински надзор“ информира, че се е самосезирала и е започнала извънредна проверка на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ АД – Кърджали и...
Отпускат здравни и социални помощи на над 350 варненци
Днес, 28 Март 2024 14:13
Община Варна да отпусне социални помощи на 195 нуждаещи се варненци и помощи за лечение на 151 жители на Варна. Освен това 17 двойки да бъдат финансово подпомогнати за инвитро процедури, реши Общински...
Търси в новини:
1234567891011

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Време за култура Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Без вредители
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Най-четено от Всички теми 1 2 3
 Варна и Черноморие
 България
 По света
 Бизнес
 Наука
 Туризъм
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
1.0 + 0.8
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook