Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви

Делян Добрев пита Елена Йончева дали тя работи за чуждо разузнаване

Вторник, 16 Януари 2018 09:53
Източник: bTVnews   
„Поръчка” от бизнесмени, окупирали Община Хасково, или от чужди служби по линия на енергетиката – така депутатът от ГЕРБ Делян Добрев си обяснява новите обвинения на Елена Йончева от БСП, че свързани с него фирми са спечелили милиони от обществени поръчки в Хасково.

С множество документи в ръка, той коментира обстоятелствата около процедурите, за които се твърди, че са облагодетелствали негови близки.

Контраатака

„Ако напишете „Елена Йончева” в „Гугъл” и превключите на „Изображения” половината снимки ще са мои”, коментира Добрев и запита защо народният представител от БСП няма до момента и един законопроект в актива си.

Бившият министър на свой ред започна с въпросите към Елена Йончева: „Тя изпълнява ли поръчки на трима бизнесмени в Хасково, които са „превзели” хасковския кмет и той вече не е кмет на ГЕРБ? Един от тези бизнесмени стои на стола на кмета, включително физически – кметът стои на конферентната маса, в присъствието на двамата се викат общински служители и им се поставят задачи”.

Не стана ясно кой е бизнесменът, но ексминистърът каза, че става дума за човек, близък до Иван Стаматов, с когото градоначалникът Добри Беливанов беше на екскурзия в чужбина.

Втората хипотеза на Добрев за скандала се вижда от това питане: „Г-жа Йончева служител ли е на определени служби в България и в чужбина? Изпълнява ли поръчка на български или чужди служби за дискредитирането ми заради енергийни проекти, които няма да се случат, ако аз съм председател на енергийната комисия в парламента?”

Той извади и снимки от предизборната кампания на БСП в Хасково. На тях се вижда млад мъж, който бил „постоянен придружител” на Елена Йончева по време на проявите. „Знае ли, че този господин има присъда в Испания и, доколкото знам, е излежавал присъда за измами? Какво е вършил през предизборната кампания – за кой контингент е отговарял този господин?”, попита Добрев.

Елена Йончева отказа да се включи по телефона и да отговори на въпросите, които Делян Добрев й зададе.

За поръчките

„Благодарение на г-жа Йончева излезе, че поръчките са нещо лошо в Хасково, а благодарение на тях се постигнаха най-ниските цени в България”, посочи той.

Делян Добрев защити и братовчедка си Росица Гаргова, като посочи, че тя е била отличена с награда за най-добър финансист от Националното сдружение на общините, а с избухването на скандала „Кумгейт” и изострянето на отношенията с кмета Добри Беливанов, всички кадри на ГЕРБ са напуснали Община Хасково.

Добрев допълни, че „Еко Традекс Груп”, в която миноритарно участие има съпругът на първата му братовчедка – Даниел Гаргов, е започнала сериозната си дейност с обществена поръчка още преди идването на ГЕРБ на власт – за реконструкция на сметище за 10 млн. лв. през 2006 г. в Смолян, с кмет Дора Янкова (днес – депутат от БСП). В последствие има и друг договор със същата община през 2009 г.

На този фон, в Хасково „Еко Традекс Груп” имала няколко загубени големи търга в Хасково през последните години, а спечелените били след изтеглянето на кадрите на ГЕРБ от общината.

Гаргов, който по смисъла на закона не е свързано лице с Делян Добрев, има и 1/3 участие в друга фирма – „Форуком”, която е дала кредит на бащата на бившия министър за изграждането на завод за пелети. Депутатът подчерта, че кредитът е с 8% лихва, всичко построено и цялото останало имущество са гаранция и на този етап родителите му не могат даже да покриват главницата по задължението.

„Вие като теглите кредит да правите бизнес, къде отивате – при приятел да ви даде пари или в банка, където имате познат”, обясни решението именно заемът да е именно от „Форуком”, а не от друга финансова институция.

Коментари
12:36ч. 16 Януари 2018 #4
Mari Anne
Този ако имаше някакво достойнство щеше да се оттегли от политиката след всички доказателства за ковфликт на интереси. Как може такава наглост и такива хора безнаказано да ни управляват? Защо не се прилагат законите, които се гласуват? Защо не действа антикорупционния закон за властимащите на високо ниво, както е в другите демократични държави?
10:52ч. 16 Януари 2018 #3
orles
Фламе,с хора ,които политически и с интерес гледат на проблемите не ми се спори.Аз гледам ,че това беше голям стратегически обект на България с всички разрешителни и проучвания,КОЕТО ИЗИСКВА ГОДИНИ.Освен товаОБЕКТ В СТРОЕЖ.В страната ни събориха и нарязаха за скраб стотици големи заводи и когато отново инвеститорите построят големи и високотехнологични предприятия ЩЕ ТРЯБВА ЕФТИН ТОК.Сега ние имаме десеттина големи консуматори и стока сме на ръба.Преди да спрат строежа говореха за цена 6 милиарда ,сега говорят за цена вече 15 милиарда.
10:42ч. 16 Януари 2018 #2
Flame
orles .. това, че на теб много ти се иска ватниците да строят АЕЦ в България с държавни пари на мен, а и на много други, не се харесва. Съберете си стотинки и си я стройте ако толкова много искате.
10:34ч. 16 Януари 2018 #1
orles
Омразата към комунистите не значи омраза към България,а България няма да прости спирането на АЕЦ Белене.
Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Атентат Москва
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини от Варна, региона и света
На пожар: Парламентът обсъжда промени в Закона за БНБ
Днес, 29 Март 2024 15:53
По спешност Народното събрание обсъжда промени в Закона за Българската народна банка, след извънредно заседание на Комисията по правни въпроси. Промените се налагат заради кашата с конституционните...
Варна посреща НИК 421 – „Св. св. Кирил и Методий“ на 3 април
Днес, 29 Март 2024 15:39
На 3 април 2024 г. от 11 часа ще се проведе официална церемония по посрещането на НИК 421 – „Св. св. Кирил и Методий“, от състава на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Тържественото събитие ще ознаменува завръщането...
Мария Габриел: България и НАТО заедно сме по-силни
Днес, 29 Март 2024 15:24
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел бе патрон на Националната конференция „20 години България в НАТО: Защото сме по-силни заедно“. Сред официалните участници в откриването бяха Президентът...
Понеделник във Варна ще тестват сирените
Днес, 29 Март 2024 15:10
В понеделник, 1 април, от 11:00 ч. във Варна и страната ще бъде задействана системата за ранно предупреждение и оповестяване на населението. Това ще се случи в София, Бургас, Варна, Кърджали, Монтана,...
БДЖ купува 76 модернизирани вагона от "Дойче бан" (снимки)
Днес, 29 Март 2024 14:57
„БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД и Deutsche Bahn подписаха днес договор за доставка на 76 модернизирани пътнически вагона. Първите 19 от тях ще пристигнат в България още през април, а останалите 57 ще бъдат...
Последни дни за плащане на данъка върху доходите с отстъпка
Днес, 29 Март 2024 14:44
Остават четири дни, в които физическите лица могат да ползват отстъпката от 5% при плащане на данъка по годишната си данъчна декларация. За да се възползват от нея, гражданите трябва да подадат декларацията...
Във Варна вече се радват на първия плаж по бански за годината (снимки)
Днес, 29 Март 2024 14:32
В петъчния следобед във Варна вече се радват на първия плаж по бански за годината, предаде репортер на Moreto.net Температурата в мартенския ден в морската столица е около 22 градуса. Утре също ни очаква...
"Съзерцание"- Изложба живопис на Ангел Веселинов
Днес, 29 Март 2024 14:19
Светът отдавна живее на скорост – шеметна и неконтролируема. Динамиката вече е начин на живот. Какво пропускаме и струва ли си, разбираме твърде късно, за да върнем лентата назад. Тогава, когато натрупаните...
Търси в новини:
1234567891011

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Време за култура Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Без вредители
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Най-четено от Всички теми 1 2 3
 Варна и Черноморие
 България
 По света
 Бизнес
 Наука
 Туризъм
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.9 + 1.0
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook