Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви

Десислава Радева: Не съм първа дама, а съпругата на президента

Неделя, 19 Февруари 2017 11:40
Източник: Moreto.net   
Съпругата на президента Десислава Радева за първи път коментира темата с назначената й охрана, като публикува статус в социалната мрежа Фейсбук.

Пълният текст може да прочетете тук:

"Наясно съм, че каквото и да напиша, ще бъде използвано срещу мен. Каквото и да направя, също ще бъде използвано срещу мен. Затова избрах да не опровергавам нито една от лъжите, които прочетох или дочух срещу себе си в последните месеци. Започнали, между другото, още с номинирането на Румен Радев за кандидат-президент... Може би допуснах грешка.

Една от основните цели на клеветата е да превърне един човек в това, което не е. Затова ще направя няколко уточнения. Дължа го на тези, които ме познават, но най-вече на тези, които не ме познават.

Не съм първа дама, нито пък съм фърст лейди. Съпругата на президента съм.

Не съм настоявала да имам охрана, нито пък възприемам присъствието на НСО в личното ми пространство като белег за превъзходство. Приемам и се съобразявам с решение, което гарантира сигурността на президента.

Не командвам президента, нито му казвам как да управлява държавата. Именуването ми като „генерал Деси“ е добър опит в старанието да се внушава, че генералът е под чехъл. Но генералът в нашето семейство е само един и в настоящия момент е президент.

Не разполагам със сътрудници, секретарка също нямам. Използвам кабинет в президентството, на какъвто са имали право и предишните съпруги на президенти. Там организирам срещи, свързани с инициативите, с които съм ангажирана като съпруга на президента.

Не съм разпореждала ремонти във вила „Калина“, нито съм нахлула с майстори веднага след изборите. Живеем в къщата от една седмица. Завари ни добре стопанисван и уютен дом.

С твърденията, че съм тъпа селска пръчка няма да ви губя времето. Истинските дами, които ме определят като проста селянка, вероятно имат право на такъв език.

И накрая - днес е Задушница. Ден, в който почитаме мъртвите. И защото измежду всички лъжи, които се развяваха за мен в публичното пространство, имаше и такива за моя баща, искам да направя уточнение в името на неговата памет. Не, баща ми никога не е бил военен, още повече генерал. Баща ми беше моряк, радист. И никога не е „строявал” президента. Той е покойник от 11 години.

Почивай в мир, татко! И не спирай да ме пазиш!"

Само преди ден в ефира на Нова Телевизия полковник Николай Марков също коментира темата с назначената охрана на Десислава Радева.

„Десислава Радева е формално законна, но е базирана на поднормативна уредба. По закон страната ни няма първа дама, тъй като ние не сме президентска република”. Това припомни полковник Николай Марков, след като стана ясно, че на Десислава Радева е назначена охрана от НСО заради „конкретна застрашеност, произтичаща от заплахи за безопасността й”, обяви Марков.

Той допълни още, че такава застрашеност може да значи всичко.

„Държавният глава трябва да знае, че по конституция съществува само президент, но не и президентство. Формално охраната на съпругата на президента е законна, защото е базирана на поднормативна уредба. Мъжът на първата дама трябва да знае, че Конституцията трябва да има превес над поднормативните актове” , уточни Марков, който години наред б част от системата на НСО.

Коментари
14:41ч. 19 Февруари 2017 #6
tyki
На мен ми прилича на назначена съпруга, от няма и къде в последната минута да не разберев че е парясник му нататрузиха една от отбора на жената на станишката.
14:04ч. 19 Февруари 2017 #5
РУССИЯ
СЕА к***,нещо много си набрала на президентшата...ЩО ТАКА МА?
12:38ч. 19 Февруари 2017 #4
Sea_dog
наистина е тъпа.независимо дали е селска или градска пръчка! "Но,не е виновен който изял зелника"! Радев си я е избрал,да и тегли срама сега. Малко му са другите две патки на главата - Нинова и Йотова.
Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини от Варна, региона и света
Лукашенко съобщи за няколко десетки руски тактически ядрени оръжия в Беларус
Днес, 25 Април 2024 16:55
Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви днес, че в страната му са разположени "няколко десетки" руски тактически ядрени оръжия, предаде Ройтерс, като отбеляза, че това е резултат от споразумение,...
Задържаха за пореден път двама наркодилъри във Варна
Днес, 25 Април 2024 16:43
Мъж и жена са задържани за пореден път във Варна за държане и разпространение на наркотици, съобщиха от пресцентъра на полицията. По време на операция за противодействие на престъпността по линия на...
Академия за дигитални умения помага на учителите да внедряват изкуствения интелект в учебния процес
Сряда, 24 Април 2024 16:41
Първата по рода си академия за учители с фокус върху развитието на дигиталните умения в ерата на изкуствения интелект организират Yettel и образователният сайт Prepodavame.bg, създаден от Фондация „Заедно...
Над 30 000 деца посещават ясли в страната
Днес, 25 Април 2024 16:30
Към 31.12.2023 г. в страната функционират 835 самостоятелни детски ясли и яслени групи в състава на детски градини (ДГ) с общо 33 378 места в тях, показват данните на НСИ. В сравнение с предходната...
НС окончателно отложи с година либерализацията на пазара на тока
Днес, 25 Април 2024 16:16
Парламентът отложи с 1 година, считано от 1 юли, либерализацията на пазара на ток на едро. Решението беше взето със 152 гласа "за" на ГЕРБ-СДС, ДПС, "Възраждане", "БСП за България" и ИТН. 35 депутати...
ОУ „Христо Ботев“ във Варна организира Ден на отворените врати
Днес, 25 Април 2024 16:03
ОУ „Христо Ботев“ във Варна организира пъстра палитра от занимания в Деня на отворените врати, който ще се проведе на 26 април. Денят ще започне с цветни предизвикателства в рамките на инициативата...
Ротация и при председателското място в СЕМ
Днес, 25 Април 2024 15:50
Габриела Наплатанова ще е временно изпълняващ длъжността председател на Съвета за електронни медии от 28 април до 27 октомври. След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция...
Увеличават цените на такситата във Варна
Днес, 25 Април 2024 15:45
От 1 май дневната минимална тарифа за таксиметров превоз във Варна става 1.30 лв/км, а нощната – 1.50 лв/км. Това реши Общинския съвет на днешното си заседание, предаде репортер на Moreto.net. В момента...
Търси в новини:
1234567891011

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Най-четено от Всички теми 1 2 3
 Варна и Черноморие
 България
 По света
 Бизнес
 Наука
 Туризъм
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.9 + 1.8
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook