Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви

Бранимир Ботев: Няма логика във високите цени на шезлонги и чадъри

Вторник, 21 Юли 2015 19:10
Източник: bTVnews   
Няма логично обяснение, няма икономическа логика за скъпите шезлонги и чадъри по българското Черноморие. Те са от полза само за концесионерите и колкото по-слаб е един сезон толкова по-настървени са концесионерите да вземат повече пари.

Това заяви в предаването „Лице в лице” бившият зам.-министър на туризма Бранимир Ботев. Той допълни, че ако държавата е приела, че туризмът трябва да е приоритет, би трябвало да създаде и съответните предпоставки да има туризъм.

Водещ за България е морският туризъм, каза още Ботев и коментира, че докато няма единна държавна политика, концесионерите ще правят каквото си искат, а заниженият контрол допълнително ги поощрява.

Решението, според него, е едно – държавата да реши да не концесионира плажовете, а те да бъдат предоставени на тези сдружения от собственици, които съставляват съответния курорт.

Там, където има реални собственици, там редът е много по-добър, защото грижата за туриста е грижа за самия собственик, допълни Ботев.

За проваления договор с ББС

"Това, което каза госпожа Ангелкова не отговаря на фактическата истина. Тя много добре знае, че един зам.-министър не може да подписва, чл. 19 от Закона за администрацията е ясен. Да си погледне собствения устройствен правилник на Министерство на туризма, който тя е подписала.

Там правомощията на министъра са разписани на три страници в 35 пункта, докато правомощията на зам.-министрите са на три реда в една единствена точица, където те трябва да правят това, което им каже министърът.

Никога не може един зам.-министър да подпише какъвто и да е документ. Той по Закона за администрацията не е орган на властта", коментира Бранимир Ботев думите на министъра на туризма по въпроса за проваления договор за реклама с ББС.

"Имам резолюция, имам фиш от министъра на служебното правителство, господин Щонов, с което ние успяваме донякъде да доведем процедурата, тук той е написал и "да”, при което аз му докладвам цялото състояние на нещата. Мисля, че до този момент работата, която бяхме свършили, е повече от прекрасна.

От 6250 евро на спот в ББС успях да сведа цената до 843 евро на спот, те. 7,5 пъти по ниска, изключително изгодна за България. 344 спота за 290 000 евро, само в праймтайма, покриващи Русия, Китай, Континентална Европа и UK. И това щеше да бъде възможно най-доброто нещо преди този и без това труден сезон, който ние очаквахме.

Тя имаше тези пари, те й бяха оставени, трябваше да проведе процедурата за прозрачност”.

За два месеца от 7 ноември до края на годината тя можеше да пусне тази процедура за прозрачност и да подпише договора”, заяви още бившият зам.-министър и продължи:

"Когато ти два месеца не вършиш нещо, което ти е оставено на бюрото и ти е докладвано от първия ден, за което имаш пари и тези пари се връщат на 30 декември в Министерство на финансите, очевидно някой около теб, като съветници, медийни, или като хора, свързани с процедурите, не си е свършил работата и не е довел нещата докрай.

По отношение на изказването на министър Ангелкова, че индийци и китайци могат да заместят руските туристи по Черноморието, Бранимир Ботев беше категоричен, че това ен е възможно, тъй като китайците и индийците не ходят на море.

Коментари
09:57ч. 22 Юли 2015 #2
Султанка
Има логика бай Ботев!Това е логиката на измамника,мошеника, мутрата с 8-ми клас, изнудвача!Тяхната логика е такава!Грабеж,но безнаказан!
22:28ч. 21 Юли 2015 #1
ПАТКА
Тоя Ботев е бил зам.-министър на туризма!
Ужас! То не бяха агенти, доностници, ами и тъпанари. Явно е бил само в часовете по политикономия на Социализма.
17-20 автобусни билетчета струваше да се опънеш под чадър или на стол. Плащаш и се правиш на баровец. А сега ревът -скъпо. Купи си чаршаф или лягай кат прасе в пясъка - здравословно е.Ко се правиш на .... Не та не- искам чадър и ток са таблета - сякъш чака връзка с фондовата борса.
Най- скъпо било на "Дружба" . Ами правилно, Агент баща Найденов, ухо снаха Даринка, агент-доностнк Илийчо....Хората не са спали, а са крали...Ето защо поне 25 кинта за чадър и още 25 за стол! Ето ти баровец!
Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини от Варна, региона и света
Какво време ни очаква в събота по Черноморието
Петък, 26 Април 2024 13:51
През нощта ще бъде предимно ясно с разкъсана висока облачност. Почти тихо време с минимални температури между 5° и 10°, в София - около 5°. Сутринта ще е предимно слънчево. Около обяд над Западна България,...
Мними гадателки от Варна основаха "първата ясновидска къща" у нас (видео)
Петък, 26 Април 2024 13:38
Мними гадателки от Варна основаха първата ясновидска къща у нас. Майка и двете и дъщери се представят за ясновидки, изготвящи политически, здравни и финансови прогнози, намира и изчезнали хора. Димитринка...
Отново словесни атаки между ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС
Петък, 26 Април 2024 13:22
На финала на парламента ново противопоставяне между доскорошните партньори от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. Има ли път назад за общо управление след изборите? Бойко Борисов: И когато някой си прави предизборна...
Закрита е наказателната процедура след като България рекултивира всички стари общински депа за отпадъци
Петък, 26 Април 2024 13:09
Европейската комисия закри наказателната процедура срещу България след като страната ни извърши закриване и рекултивация на всички стари депа и изпълни задълженията си по Директивата за депонирането на...
Без вода във Варна днес
Петък, 26 Април 2024 12:53
Няколко района ще останат без вода днес във Варна: - Без вода до около 15 часа ще бъдат абонатите в района на базар " Орехчето" в кв. "Младост". - Поради предизвикана авария от частна фирма без вода...
ЦИК заличи регистрацията на партия „АТАКА“ в изборите
Петък, 26 Април 2024 12:41
ЦИК заличи регистрацията на партия „АТАКА“ за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г. Причината е, че при извършена проверка...
Апелативен съд – Варна потвърди задържането на обвиняем за грабеж на дамска раница
Петък, 26 Април 2024 12:28
Апелативен съд – Варна потвърди задържането под стража на обвиняем за грабеж на дамска раница, извършен с употреба на сила и при условията на опасен рецидив. От престъплението в Белослав е пострадала жена....
Българските иновативни училища могат да влязат в мрежата на ОИСР
Петък, 26 Април 2024 12:14
Българските иновативни училища могат да влязат в мрежата на ОИСР. Това стана ясно по време на среща на министъра и образованието и науката проф. Галин Цоков и д-р Андреас Шлайхер, директор на дирекцията...
Търси в новини:
1234567891011

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Най-четено от Всички теми 1 2 3
 Варна и Черноморие
 България
 По света
 Бизнес
 Наука
 Туризъм
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.6 + 0.7
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook