Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви

Варненска престъпна група е екзекутирала Манджуков и сем. Дамянови

Неделя, 25 Януари 2015 13:09
Източник: DarikNews.bg   
Варненска престъпна група, начело на която стои 48-годишният Радослав Калчев-Черния Роди, е извършила убийствата на Борислав Манджуков и на семейство Дамянови. Това заяви на извънреден брифинг заместник-главният прокурор Борислав Сарафов. Калчев е в неизвестност и е обявен за общо национално издирване.

Членове на групата са били Николай Тошев-Чирпанския, Галин Мирчев-Жорко, Мирослав Михайлов, Деян Михайлов, Недялко Цветков-Чубака, Петър Благоев-Петрето, Христо Георгиев–Тополския и Николай Илиев-Мазния.

Борислав Манджуков беше убит на 24 март 2014 г. пред кооперация на бул. „България” в София. Митко и Наталия Дамянови бяха разстреляни на 8 януари 2015 г. в столичния квартал„Витоша”.

„Групата е рязала уши, пръсти, чупила е ръце, крака и е извършвала убийства, палежи, изнудвания. Двама от членовете й са привлечени като физически извършител и помагач за убийството на Борислав Манджуков. Галин Минчев-Жорко е привлечен като извършител, негов помагач е бил Николай Тошев-Чирпанслинския. Ръководителят на организираната престъпна група е приел за изпълнение и убийството на предприемача Дамянов, съпругата му е паднала като косвена жертва. 30 000 евро е било платено за убийството на сем. Дамянови", заяви Сарафов.

Престъпната група е имала силови бригади са използвани за наркоразпространение и Роди лично е поемал ангажименти да поема и мокри поръчки - рязана на уши, пръсти и убийства.

Има данни още за извършвани палежи и изнудвания.

Роди е приел лично изпълнението и убийството на предприемача Дамянов, а съпругата му е паднала като косвена жертва. 30 000 евро е било платено за убийството на Митко Дамянов.

Варненската престъпна група е имала взаимодействие и с разбитата престъпна група в София миналата седмица.

"Тази организирана група и членовете й са привлечени като обвиняеми за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с наркоразпространие, контрол върху проституцията и силови действия като мокри поръчки", коментира той.

Сарафов посочи, че в последните седмици от началото на годината са станали много убийства, но са направени съвместни съвещания.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров каза, че варненската група е работила с друга престъпна група, която бе разкрита наскоро. „От сряда започна да се провежда поетапна специализирана полицейска операция. Имаше арести, блокада на град Варна и извеждане на конкретни лице от престъпна среда. В момента в, който колеги от София стъпиха във Варна, лицата изчезнаха”, добави Лазаров.

Черния Роди беше осъден през 2007 г. на 2 години и 11 месеца затвор, след като в дома му беше намерен хероин за над 80 000 лева. През 2009 г. той подписа споразумение за ефективна присъда от година и 11 месеца, след като беше един обвиняемите по мегадознанието, разследващо дейността на ръководената от Иван Славков и Веселин Данов престъпната група. Същата година Калчев получи още една година и 9 месеца затвор заради неплатени данъци.


Коментари
09:09ч. 26 Януари 2015 #6
orles
След посещението на американеца и на английския външен министър,нашите служби веднага разбраха кого да арестуват.Така беше и с предната група на сумиста-Бойко отиде до Англия и му казаха кои са виновни за отвличанията-Значи англииското разузнаване по добре от нашите служби знае какво стана в подземния свят при нас.
08:59ч. 26 Януари 2015 #5
Dry-Ice
Васко, даже не лежа в затвор, а беше в затворническо общежитие от работнически тип. И не е 2 години и 11 месеца присъдата, както пише в статията, а 1 година и 9 месеца и то за данъчни престъпления.
(виж линк...)
17:47ч. 25 Януари 2015 #4
dido
Убитите са престъпници,така че нищо чудно,че са си намерили майстора.Варненския бизнесмен има 3 дела за измама,софийския цървул преди време измамил няколко семейства,че ще им строи апартаменти и ги завлякъл с някои друг милион.За такива хич не ми е жал,че са гушнали босилека.
Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини от Варна, региона и света
ПП и ДБ подписаха споразумение за общо участие на изборите 2 в 1
Вторник, 23 Април 2024 17:51
Лидерите на коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) – Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и Атанас Атанасов подписаха споразумение за общо участие на предсрочните избори...
Евродепутаите одобриха нови фискални правила на ЕС
Вторник, 23 Април 2024 17:39
Евродепутатите одобриха преработка на фискалните правила на ЕС, като ги направи по-ясни, по-благоприятни за инвестициите, по-добре съобразени със ситуацията във всяка страна и по-гъвкави. Новите правила,...
Без ток във Варна и областта утре ще са...
Вторник, 23 Април 2024 17:29
Поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия във Варна и областта, утре, 24 април, ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: - от 08:30 ч. до 14:00 ч. -...
АЕЖ иска МВР да публикува всички видеозаписи от инцидента с Димитър Стоянов
Вторник, 23 Април 2024 17:16
Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) – България настоява Министерството на вътрешните работи да публикува всички видеозаписи от инцидента с журналиста Димитър Стоянов в понеделник вечер. МВР...
Mорето изхвърли мъртъв делфин на варненския плаж
Вторник, 23 Април 2024 17:04
Умрял делфин е изхвърлило морето на плажната ивица пред варненско заведение. Това става ясно от бюлетина на РИОСВ за приети сигнали от граждани на „Зелен телефон“ или поща през месец март, научи Moreto.net. При...
Божков и длъжностни лица от Държавната комисия по хазарта отиват на съд
Вторник, 23 Април 2024 16:47
Днес Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) по досъдебно производство за организирана престъпна група, създадена с цел извършване на изнудване, длъжностни...
Варненски музеи с лятно работно време от 1 май
Вторник, 23 Април 2024 16:35
От 1 май на лятно работно време преминават следните музеи и обекти в системата на Регионалния исторически музей (РИМ) - Варна: - Археологически музей Работно време: 10:00 – 17:00 часа, без...
Националният съвет за тристранно сътрудничество заседава утре
Вторник, 23 Април 2024 16:21
Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе заседание в сряда, 24 април 2024 г., от 14.00 ч. в Гранитна зала в сградата на Министерския съвет при следния дневен ред: 1. Проект на Постановление...
Търси в новини:
1234567891011

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Най-четено от Всички теми 1 2 3
 Варна и Черноморие
 България
 По света
 Бизнес
 Наука
 Туризъм
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.2 + 0.4
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook