Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви

ДСБ – Варна ще работи за втори мост на канала море-езеро през следващата година

Четвъртък, 18 Декември 2014 18:45
Източник: Moreto.net   
Стартирането на процедура за концесиониране на Пристанище Варна и изработването на стратегия за запазване на паметниците на културата ще са сред приоритетите на партията през следващите четири години.

Искаме държавата и органите на местното управление във Варна да се ангажират категорично с проекта за изграждане на втори мост над канала море - езеро. Това каза днес по време на последната си за тази година пресконференция лидерът на ДСБ – Варна Васко Василев.

По думите му градът има нужда от мащабен инфраструктурен проект като изграждането на втори мост, който да генерира енергия за съживяване на бизнеса.

„Друг проект, който също има стратегическо значение за града е концесионирането на Пристанището, каза председателят на ДСБ – Варна. Само с привличането на стратегически инвеститор могат да бъдат реализирани сериозни инвестиционни намерения, свързани с бъдещето на порта. Вече е ясно ,че това не е по силите на държавата“, обясни Василев.

По тази причина според него правителството трябва веднага да започне процедура за избор на концесионер, която на всяка цена трябва да бъде подкрепена от кмета на общината.

„Да не забравяме, че Варна има и двама министри и вицепремиер, каза Васко Василев. Ние от ДСБ с всички възможни средства ще работим за тази концесия, защото това е доброто решение за Варна. Не Южен поток, а местните инвестиционни проекти могат да генерират икономически успех и да привлекат инвестиции“.

Според председателя на ДСБ – Варна през последните години изключителен проблем за града е състоянието на старите сгради в историческия центъра на града.

„Тези сгради са историята и „душата“на Варна, каза Василев. Затова ние предлагаме възстановяването и поддържането на сградите-паметници на културата да стане приоритет за общинската администрация. Законодателство има, но то трябва да се изпълнява“.

За решаването на този проблем от ДСБ предлагат общинската администрация да създаде специализирана структура, която да се ангажира с решаването на този проблем.

По време на пресконференцията Василев припомни също, че през 2015г. ще се проведат поредните избори за кмет на Варна и органи на местната власт.

„Амбицията на ДСБ е след тези избори да участва в управлението на града. Имаме това самочувствие, защото разполагаме с експертен потенциал за успешно управление, каза Васко Василев. Нашите общински съветници в момента по всеобщо мнение са не само единствената опозиция в Общинския съвет на Варна, но и най-компетентните“.

Според него решенията по проблемите на града, които ДСБ е предложила в последните три години, са функция на серозна професионална експертиза.

По тази причина партията ще представи кандидатите си за общински съветници и управленската си програма още в началото на следващото лято, като с това се цели предизвикването на сериозен дебат, за развитието на града и качеството на хората, които ще го управляват през следващия мандат.

Като изключително успешна за ДСБ-Варна определи Василев отминаващата 2014г. Примерите, които той даде за това бяха един от най-добрите резултати в България, показани по време на изборите за Европейски парламент през май от кандидата на партията Светослав Малинов.

„Тази година за първи път след 2005г. ДСБ – Варна има представител в Народното събрание, припомни Васко Василев. Имаме зам.-областен управител от ДСБ, имаме и двама общински съветници. В последните години политическата почтеност във варненския Общински съвет е рядкост. Нашите представители там – Ивайло Митковски и Николай Недков са пример за морал в политиката и. За целия си мандат те нито веднъж не продадоха принципите на хората, които ги избраха“, каза Василев.

Според него партията не е успяла да си повярва в достатъчна степен на последните парламентарни избори и по тази причина не е реализирала потенциала си да има двама депутати от Варна.

„Малко късно си поставихме тази цел, обясни Василев. Затова и не се получи като резултат“.

По думите му ДСБ е била единствената политическа сила, която е успяла да използва почтено предимствата на преференциалния вот.

„Нашите кандидати разчитаха единствено и само на своите качества и разпознаваемост. Това е голям успех в корупционната изборна среда от последните години“, заяви Васко Василев.

Коментари
21:09ч. 18 Декември 2014 #2
tomy
КЬДЕ ще работят Костовистите---под моста или над него,тея освен да приватизират друго не могат...
19:07ч. 18 Декември 2014 #1
fido
Някой хора си плямпат, да се намират на приказка. Ако мост се строеше с въшки, ехееее.
Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини от Варна, региона и света
Най-важното от Варна във вчерашния 18 април
Днес, 19 Април 2024 07:34
Готвят мащабно почистване на Варна на 27 април Това ще е първата от поредица подобни инициативи, в които ще бъдат включени сметопочистващата фирма и районни администрации. Ще могат да участват и граждани. 2...
19 април в историята
Днес, 19 Април 2024 07:12
65 г. – разкрит е „Пизоновия заговор“ срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на Равена Максимиан Равенски. 1332 г. – Състои се сватбата...
Без ток днес във Варна и областта ще бъдат...
Днес, 19 Април 2024 06:53
Поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия във Варна и областта, днес, 19 април, ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: В периода 15.04.2024 - 19.04.2024...
Прогноза за времето - 19 април
Днес, 19 Април 2024 06:35
Днес облачността над страната ще е значителна, с по-съществени разкъсвания по поречието на р. Дунав. Около обяд в Рило-Родопската област ще започнат валежи, които до вечерта ще обхванат по-голямата част...
Министърът на земеделието и браншови организации обсъдиха създаването на нов Закон за кооперативите
Четвъртък, 18 Април 2024 18:48
Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев обсъди с представители на браншови организации от сектор „Земеделие“ създаването на ново законодателство за кооперативите. Това стана по време на първото...
Над 133 000 деца и ученици ще бъдат подкрепени по проекти на МОН
Четвъртък, 18 Април 2024 18:36
257 млн. лева европейско финансиране ще бъдат инвестирани в подкрепа и приобщаване на деца и ученици по проектите „Силен старт“ и „Успех за теб“, които МОН изпълнява в рамките на европейската програма...
Министърът на отбраната: Многонационалната бойна група на НАТО в България заслужава висока оценка
Четвъртък, 18 Април 2024 18:25
„Многонационалната бойна група на НАТО е едно решение на Алианса за реално присъствие на съюзните сили, които са по колективната отбрана на източния фланг. Когато ние казваме, че българската национална...
Няма риск България и Румъния да бъдат залети от нелегални мигранти
Четвъртък, 18 Април 2024 18:12
Няма риск България и Румъния да бъдат залети от вълна от нелегални мигранти, заяви еврокомисарят за вътрешните работи Илва Йохансон след среща в София с вътрешните министри на двете държави. Според...
Търси в новини:
1234567891011

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Най-четено от Всички теми 1 2 3
 Варна и Черноморие
 България
 По света
 Бизнес
 Наука
 Туризъм
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
3.0 + 2.9
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook