Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви

Варненските плажове отесняха в жегата

Осветление във водата и нощни сърф партита са едни от атракциите, които можете да видите на градския плаж

Четвъртък, 24 Юли 2014 09:28
Източник: Черно Море   
Сн.: Moreto.net
Заради обилните дъждове, които тормозят страната, може и да не ви се вярва, но лятото във Варна тече с пълна сила. Дойде сезонът на разголените дами, студените напитки и забавленията край морето. Последните жежки дни препълниха варненските плажове. Хиляди жители и гости на града потърсиха прохлада край морето. Градският плаж е един от най-предпочитаните не само сред варненци, но и сред туристите избрали за почивка морската столица на България. Ивицата е широка, водата е чиста и много хора идват тук и в делнични, и в почивни дни.

Ако сте решили да легнете върху шезлонг под сянката на чадър в компанията на шалте, ще трябва да броите точно 11 лева.

Специална машина почиства варненския плаж от началото на сезона. Тя използва най-ефективната техника за обработка на пясъка, като улавя боклука след пресяване, а после заравнява обработения терен. Машината чисти всеки ден в часовете между 5,30 и 8,30 ч. сутринта, за да не създава дискомфорт на плажуващите.

Тази година може да опънете морно тяло върху шезлонг на плажа срещу 5 лева, като няма ограничение в престоя. Чадърите също вървят по 5 лева на ден и са задължителни за всеки един летовник, загрижен за здравето си, защото слънцето сякаш е по-силно от едно време. “Преди издържахме по цял ден без чадър, сега и за два часа да дойдем, не можем без сянката му”, казва 63-годишната Мария Атанасова. Тя е варненка. Не пропуска лято, без да се попече на плажа. “Може и от годините да е вече, но не издържаме твърде много под слънчевите лъчи”, с усмивка на лице обяснява Мария.Тя си носи чадър от вкъщи, но твърди, че ако пенсията й е по-висока, би ползвала тези на плажа, защото да мъкне чадър по автобусите, не е от най-удобните неща. Иначе, младите и семействата, които пристигат да се пекат, най-често използват от предлаганите по брега чадъри.

Цената на шалтето, което е допълнителна екстра за добро прекарване на морските бани, е точно 1 лев. Така, ако сте решили да легнете върху шезлонг под сянката на чадър в компанията на шалте, ще трябва да броите точно 11 лева.

Бирата за някои също е сред задължителните условия, без които един ден на плажа не може да мине. Край морето пенливата течност върви на цени от 2 до 4 лева, в зависимост от марката и дали ще е наливна.

Имайте предвид, че не е препоръчително да пиете и после веднага да влезете в морето. Даже за някои може да е опасно. Затова изчакайте известно време след бирата или най-добре я оставете за след плажа.Тъкмо ще имате повод да прибавите към питието и някакво мезе. Като например пържени картофки със сирене - докъм 3 - 4 лева, а защо не и пица за 6 лева. Хем ще се нахраните добре, хем ще имате възможност да се полюбувате на морската гледка.

Ако влезете в икономичен режим, но с някоя и друга глезотия, еднодневен престой край морето може да ви излезе към 20 лева. Тези от вас, които не искат да пестят средства и могат да си позволят малко повече лукс, със сигурност ще се възползват от офертите за ползване на VIP шатра край морския бряг. Така, без никой да ви притеснява, ще изкарате един хубав и слънчев ден. Цената на шатрата е 50 лева. А когато е съчетана с коктейл, нещата наистина започват да приличат на приключение на екзотичен остров в океана.

Друго класическо забавление край градския плаж са водните колела. Цената за час въртене на педали е 10 лева, половин час ще ви излезе точно 5 лева.

Два нови атракциона на градския плаж радват варненци и гостите на морската столица това лято. Уейкбордът и блобът са нови за страната ни, но за сметка на това - изключително атрактивни.

Всеки търсач на силни усещания не би пропуснал да се качи на уейкборд. Този спорт може спокойно да се нарече лятна алтернатива на сноуборда. Може да се пробва на трета буна, където за втора година е разположен напълно оборудван за тази цел парк.

Паркът на трета буна разполага с най-новото поколение оборудване The LOOP – двупилонни влекове. Eкипировката, която се ползва, пък е от последните модели на австралийската марка O’Brien. Има и осветление във водата за нощно каране, както и обособено място за нощни сърф партита на плажа.

Инструкторите са абсолютни професионалисти и ще въведат всеки начинаещ в този изключително атрактивен спорт.

Блоб e присособление, разположено на първа буна, което се използва за изключително атрактивни скокове. Това е един млад в световен мащаб спорт, който дебютира в у нас. Отбори от по двама или трима души правят изключително атрактивни скокове във водата. Първият от тях скача от високата платформа върху задната част на дюшека и се придвижда до предната. След няколко секунди неговите един или двама съотборници скачат едновременно върху задната част на дюшека и изстрелват третия човек. Във въздуха състезателят може да прави най-различни гимнастически пируети. Ентусиастите и любителите пък най-често просто летят няколко секунди и падат по различен начин в морето. Адреналинът със сигурност е на макс.

Коментари
11:59ч. 24 Юли 2014 #5
Фидел Кастро
санта, земи иди и виж какво става въпрос, няма място къде да си оставиш хавлията.
11:42ч. 24 Юли 2014 #4
pupi
Има време за отесняване. Август е месеца.
11:14ч. 24 Юли 2014 #3
ROCKNROLL
С това заглавие малко са се поизхвърлили :)
Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Атентат Москва
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини от Варна, региона и света
307 проекта са подадени по втория етап на санирането
Четвъртък, 28 Март 2024 18:44
307 проектни предложения за енергийно обновяване на жилищни сгради са подадени по втория етап от процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап II“. Те са на...
Слагат край на смяната на статута на земеделската земя, за да се правят фотоволтаични паркове
Четвъртък, 28 Март 2024 18:32
Днес в Народното събрание бяха разгледани, гласувани и приети предложения на народния представител от "Възраждане", Даниел Петров в Закона за собствеността и ползването на земеделската земя, по отношение...
Премиерът на Гърция е изправен пред вот на недоверие след влаковата катастрофа с 57 загинали
Четвъртък, 28 Март 2024 18:20
Правителството на гръцкия премиер Кириакос Мицотакис е изправено пред вот на недоверие заради справянето с влаковата катастрофа миналата година, при която загинаха 57 души, след като тази седмица се появиха...
МВР: Трите сигнала за бомби в София са фалшиви
Четвъртък, 28 Март 2024 18:08
МВР съобщи, че са предприели незабавни действия по установяване на истинността на постъпилите днес злоумишлени сигнали за поставени взривни устройства на летище София, СУ „Св. Климент Охридски“ и Съдебната...
МВР ще охранява териториалните поделения на Държавната агенция за бежанците
Четвъртък, 28 Март 2024 17:54
Mинистерството на вътрешните работи ще охранява всички териториални поделения на Държавната агенция за бежанците. Това предвиждат приетите на второ четене от Народното събрание изменения в Закона за...
Окръжният съд във Варна отечете ръст на делата по Семейния кодекс и по Закона за защита от домашно насилие
Четвъртък, 28 Март 2024 17:42
Общо 1806 граждански дела са постъпили в Окръжен съд - Варна през 2023 г., като това е с 113 броя по-малко в сравнение с 2022 година. Данните съобщи заместник-председателят и ръководител на Гражданско...
ОН КЛИНИК – ВАРНА - Немедикаментозно лечение на псориазис
Петък, 22 Март 2024 10:30
Псориазисът е хронично автоимунно заболяване, което кара кожните клетки да растат твърде бързо. Това води до натрупване на кожни клетки на повърхността на кожата, видими по тялото неестетични червени петна....
Мобилно приложение ни показва в коя аптека може да открием дадено лекарство
Четвъртък, 28 Март 2024 17:29
От днес пациентите, които изпитват затруднения да открият своят лекарствен продукт, могат бързо и лесно да получат достоверна информация за актуалния му статус и наличност в аптечната мрежа. Това е...
Търси в новини:
1234567891011

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Време за култура Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Без вредители
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Най-четено от Всички теми 1 2 3
 Варна и Черноморие
 България
 По света
 Бизнес
 Наука
 Туризъм
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
1.1 + 1.6
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook