Регистрация
booked.net Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви

Шумът изгонил германските туристи от родното Черноморие

Четвъртък, 8 Август 2013 19:21
Източник: Черно Море   
Шумът по някои от големите ни черноморски курорти гони германските туристи. Това съобщи за „Черно море“ доц. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара. Той обяви, че през тази година броят на гостите от Германия е значително по-малък в сравнение с 2012 г.

Германският пазар на туристите у нас се свива заради тази млада публика, която се разполага в някои от хотелите по курортните ни комплекси, каза Маринов. Младите чужденци вдигат огромен шум, държат се непристойно и по този начин отблъскват останалите. Така например вече не желаят да идват у нас семейства с деца, както и туристите от третата възраст. Тези хора отидоха в по-спокойните курорти, информира Маринов. Той обясни, че дори шумните туристи да са настанени само в един-два от хотелите на курорта, това пак се отразява на общата картина.

Ако при нас в България имаше правила и се налагаха глоби на шумните компании, нещата щяха да стоят по различен начин. Тези хора щяха да имат нормално поведение и да не създават проблеми, категоричен е Стоян Маринов.

Той даде пример с Турция, където хотелиерите желаещи да привличат по-спокойни туристи, които са и по-платежоспособни, не сключват договори с туроператори, които водят шумни младежки компании.

През тази година гостите от Румъния са мнозинство по българското Черноморие. Туристите от северната ни съседка съставляват над 50% от броя на всички чужденци. Следват молдовците и украинците. Делът на руските туристи е близо 25-30%, каза доц. Стоян Маринов. Според него броят на германци и чехи е колкото „ за разнообразие“.

Тенденцията румънците да бъдат номер едно според мен е притеснителна, отбеляза Маринов. Той смята, че не е хубаво туристическият ни пазар да е свързан толкова тясно с Румъния. Реално погледнато те са на нашето икономическо положение, и ако там се случат някакви сътресения, това ще се отрази негативно на нашия туризъм, анализира Маринов.

Той припомни, че преди години пазарът ни бе тясно свързан с Германия. Разликите обаче между Германия и Румъния са огромни, всеки сам може да прецени, обясни доц. Маринов.

Забраната за пушене не клати туризма

Забраната за тютюнопушене не засегна представителите на туристическия бранш, каза още пред „Черно море“ доц. Стоян Маринов. Той е категоричен, че не е видял някой с бизнес в областта на туристическите услуги да е фалирал заради забраната.

Мога да ви кажа, че чуждестранните туристи приемат нормално, че не може да се пуши на закрити обществени пространства. Все пак в техните държави под една или друга форма също има сходни забрани, обясни Маринов.

Той обаче смята, че страната ни не бива да изпреварва европейските тенденции по отношение на забраните. Не мога да кажа, че ще привлечем повече туристи от чужбина, ако тук не е разрешено тютюнопушенето на обществени места, чуждите туристи не обръщат чак толкова внимание на тези рестрикции. Сякаш ние сме раздвоените по въпроса, коментира още доц. Маринов.

Според него, ако е имало засегнати от забраната за тютюнопушене това са били по-скоро собственици на заведения в града ни, а не толкова такива по курортните комплекси край Варна.

Коментари
14:38ч. 9 Август 2013 #7
Султанка
За подобряване на обстановката, предлагам в кръчмите да се шепне на ухо! Така ще се чува дори и пръднята на туристите!
08:45ч. 9 Август 2013 #6
georgi9
вината не е в младежите,а в престрояването на хотелите......!
22:03ч. 8 Август 2013 #5
Mari Anne
Ха-ха, истина е, но младежите у тях си не се държат така, затова идват тук, да се почувстават свободни от правила и закони и да се "налюлят" до несвяст. Иначе курорт-"Kur" от немки е лечение, а "Ort" e място или селище.
Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини от Варна, региона и света
ИТН внася в прокуратурата доклада от комисията за митниците
Петък, 26 Април 2024 11:46
Докладът на временната комисия за разследване на корупционните схеми в Агенция "Митници" и евентуалната роля на Асен Василев ще бъде внесен в прокуратурата от името на парламентарната група на "Има такъв...
На първо четене: Забраняват рекламата на хазарт в медиите
Петък, 26 Април 2024 11:17
Днес парламентът прие с пълно единодушие на първо четене промени в Закона за хазарта. Законопроектът забранява реклама във всички видове медии. Законопроектът забранява реклама в телевизии, в медии,...
Кои общинските спортни обекти във Варна ще работят по майските празници
Петък, 26 Април 2024 11:10
Във връзка с предстоящите официални празници и почивни дни през месец май от Общинско предприятие „Спорт“ информират, че спортните игрища на територията на ОСРК „Младост“, ОСК „Морска градина“ и плувен...
Повече от 100 затворници избягаха от затвора в Нигерия след дъждове (видео)
Петък, 26 Април 2024 10:57
Повече от 100 затворници са избягали от затвор в Нигерия близо до столицата Абуджа, след като проливните дъждове през нощта разрушиха части от съоръжението, съобщиха служители на затвора. Проливният...
Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка, заяви Кунчев
Петък, 26 Април 2024 10:42
Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка в страната заради разпространението на коклюш, заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. По думите му нямало нужда, а карантина...
19 хорови формации изнасят концерти във Варна днес
Петък, 26 Април 2024 10:27
18 хорови формации от Варна и един гостуващ хор от Балчик ще изнесат концерти в морската столица. Включвайки се в VIII Национална инициатива „България пее“ на Българския хоров съюз, Община Варна организира...
Сдруженията на рибарите внасят предложения за лодкостоянки във Варненско
Петък, 26 Април 2024 10:15
Напредък в решаването на въпроса с рибарските лодкостоянки във Варна и региона постигнаха институциите, бизнеса и рибарските сдружения при втората работна среща, организирана от Областна администрация....
ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ отхвърлиха дебата за корупция в Митниците и участието на Асен Василев
Петък, 26 Април 2024 10:03
С гласовете на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ по време на заседанието на Народното събрание беше отхвърлено искането за разисквания по доклада на временната комисия за разследване на корупционните практики в агенция...
Търси в новини:
1234567891011

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Най-четено от Всички теми 1 2 3
 Варна и Черноморие
 България
 По света
 Бизнес
 Наука
 Туризъм
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.2 + 0.2
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook