Регистрация
booked.net Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви

Шефът на "Слънчев бряг" иска оставки в ДНСК

Вторник, 4 Юни 2013 18:11
Източник: Агенция Кросс   
Сн.: Moreto.net
Директорът на "Слънчев бряг" АД Златко Димитров се обърна към Върховна касационна прокуратура и МРРБ заради властови произвол от страна на началничка на ДНСК Милка Гечева и нейната местна подчинена - Ваня Радева. Димитров е изпратил подробен сигнал лично на вниманието на главния прокурор на републиката Сотир Цацаров.

В сигнала се посочват аргументи, които дават основание да се образува проверка по съмнения за злоупотреба със служебно положение, търговия с власт и корупция.

Данните са изпратени и до новия министър на МРРБ Десислава Терзиева, на чието подчинение са въпросните служителки. Ръководителят на "Слънчев бряг" АД смята, че действията на Гечева и Радева са силно компрометиращи заеманата от тях отговорна длъжност и настоява да им бъде поискана оставката.

Причината за реакцията на Златко Димитров е започналата преди дни кампания от ДНСК, лично на негово име, като физическо лице, да бъдат съставени около 100 акта за незаконни обекти на територията на курортния комплекс.

Подобни действия са абсолютно незаконосъобразни, непрофесионални и личностно тенденциозни. Грубо е нарушено законодателството на страната и в частност Закона за устройство на територията /ЗУТ/.

Всички актове от страна на ДНСК и РДНСК са съставени на името на физическото лице Златко Димитров, като виновник за нарушенията. Димитров не притежава и един кв.м. земя на територията на Слънчев бряг - изток, но ДНСК и РДНСК са решили, че той носи лична вина за близо 100 незаконни обекти. Според констатациите въпросните незаконни обекти са разположени върху земя собственост на Златко Димитров, се казва още в изявлението.

Въпросната проверка е провокирана от многобройните сигнали, които ръководството на "Слънчев бряг" АД е изпращало през последните няколко години до отговорните институции за премахване на криминалните магазини и сергии.

Димитров и последното ръководство на дружеството констатираха за пръв път от 10 г. насам и описаха около 700 незаконни обекта в комплекса. Картинката е видна за всички.

Заради престъпното, но последователно бездействие на ДНСК и другите органи по предприемане на конкретни действия по премахване на криминалните обекти, Димитров изпрати преди около месец специален сигнал до ВКП, с апел за намеса и съдействие за прилагане на законността.

Тези криминални обекти генерират сенчеста икономика, тъй като са нелегитимни по закон и работят извън сферата на легалния бизнес.

Акумулираните приходи от тях отиват в частни лица и фирми, като сериозно накърняват държавния бюджет. Многобройните сигнали на "Слънчев бряг" АД, констатациите, снимковия материал и описанието на незаконните обекти вероятно сериозно са разтревожили въпросните сенчести структури, които имат пряк интерес от удар върху Златко Димитров и дружеството, за да прикрият истинските виновници и да отстранят този, който се стреми да защити обществения и законов интерес.

Фактът, че седмица преди да започне връчването на актовете на името на изп. директор на Слънчев бряг, Съюзът на собствениците е спрягал конкретни цифри и данни за бъдещите служебни действия на Гечева и Радева, е сериозно съмнение за коруптивни връзки и конфликт на интереси.

Нито Димитров, нито акционерното дружество имат правомощия да премахват незаконни магазини, заведения и обекти, независимо дали се намират на частна или държавна земя.

Това могат да направят единствено ДНСК и Община Несебър. До сега те не са предприели действия и проблемът стои, което говори, че интересите да бъде запазено статуквото имат сериозно коруптивно влияние в тези държавни структури. Вместо законосъобразни мерки атаката срещу Димитров е факт, което е изключително лош знак за рецидивирането на най-зловещите практики от миналото в туризма, завършва становището на дружеството.

Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини от Варна, региона и света
Мотористи от Североизточна България се събират в Добрич за откриване на мотосезона
Понеделник, 22 Април 2024 18:38
Мотористи от Североизточна България ще се съберат в Добрич на 27 април 2024 г., за да отбележат официалното откриване на Мотосезон 2024. Събитието, организирано от мотоклубовете Орлите МСС, Скития Минор...
Започва пролетна ваксинация на лисиците срещу бяс, домашните любимци да са затворени или на повод
Понеделник, 22 Април 2024 18:21
Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) стартира извършване на пролетна орална ваксинация на лисиците срещу бяс. Тя е част от Програмата за профилактика, надзор, контрол и ликвидиране на заболяването...
Програмата за тази седмица на Държавен куклен театър - Варна
Понеделник, 22 Април 2024 18:07
Програмата за тази седмица на Държавен куклен театър - Варна: 25-ти април, четвъртък, 18.30 ч. - "Питър Пан", мюзикъл за деца над 6 г. и за цялото семейство Питър Пан“ е спектакъл, който ни пренася в...
Откриха граната при изкопни работи в двор на къща
Понеделник, 22 Април 2024 17:51
Ръчна граната е била открита в Бургаско при изкопни работи в частен двор на къща. Формированието за разузнаване, извличане, транспортиране и унищожаване на невзривени боеприпаси от Военноморска база Бургас...
Среща разговор с политолога доц. Стойчо Стойчев на 25 април във Варна
Понеделник, 22 Април 2024 17:37
Среща разговор с политолога доц. Стойчо Стойчев на 25 април /четвъртък/ от 18:00 ч. в Арт салон - голяма зала на Радио Варна. Доц. Стойчев ще гостува в морската столица по покана на писателя Христо Стоянов...
Шефът на израелското военно разузнаване подаде оставка
Понеделник, 22 Април 2024 17:24
Израелската армия съобщи в понеделник, че ръководителят на нейното разузнаване е подал оставка заради провалите около безпрецедентната атака на Хамас от 7 октомври , която проби отбраната на Израел. Аарон...
Без ток във Варна и областта утре ще са...
Понеделник, 22 Април 2024 17:11
Поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия във Варна и областта, утре, 23 април, ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: - от 09:00 ч. до 17:00 ч. - гр....
Утвърдиха номинациите за награда „Варна“ в областта на науката и висшето образование
Понеделник, 22 Април 2024 16:57
Номинациите за награда „Варна“ в областта на науката и висшето образование утвърди ресорната комисия към местния парламент на днешното си заседание, предаде репортер на Moreto.net. Ето кой са отличените...
Търси в новини:
2021222324252627282930

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Най-четено от Всички теми 1 2 3
 Варна и Черноморие
 България
 По света
 Бизнес
 Наука
 Туризъм
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.5 + 0.6
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook