Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви

Крал Чарлз отваря замъка Балморал за първи път (снимки)

Петък, 5 Април 2024 18:06
Източник: Moreto.net   
Крал Чарлз III отваря вратите на замъка Балморал това лято за най-интимните обиколки, позволявани някога около много обичания частен шотландски дом на британското кралско семейство.

Обиколките ще се провеждат всеки ден от 4 юли до 11 август, но заради лудостта по резервациите всички билети - на цена от £100 ($126) - бяха разграбени от кралските фенове в рамките на 24 часа.

Разположено на брега на река Дий в националния парк Кернгорм в Шотландия, имението Балморал е шотландска резиденция на клана от 1852 г., когато е закупено от принц Албърт за съпругата му, кралица Виктория.

Нещата започнали трудно за двойката. Първоначалният имот се смятал за твърде малък за кралското семейство, така че трябвало да бъде построен друг, по-значителен замък само на 100 ярда. Оттогава имението от 50 000 акра осигурява комфорт и уединение на семейство Уиндзор, особено по време на криза.


Това лято, за първи път от завършването на замъка през 1856 г., посетителите ще получат безпрецедентен достъп до части от кралското убежище, които никога преди не са били отворени за обществеността.

Ходът за отваряне на територията изглежда е част от по-широк стремеж на краля да направи кралските резиденции по-достъпни. Източното крило на Бъкингамския дворец, което включва известния централен балкон, където членовете на кралското семейство се събират за публични изяви, също ще бъде отворено за публика това лято за първи път. Междувременно територията на други кралски имоти като Уиндзор, Сандрингам, Холирудхаус и Хайгроув рутинно се отваря за различни събития.

Обратно в Балморал, може би една от най-впечатляващите спирки на обиколката ще бъде балната зала на замъка, където покойната кралица Елизабет II е лежала в почивка, преди да предприеме шестчасовото пътуване до Единбург през септември 2022 г.


Изложба, организирана в балната зала, ще покаже колекция от акварелни произведения на изкуството, дело на самия крал , изобразяващи пейзажи в Балморал и две други кралски имоти, Хайгроув и Сандрингам, както и тоалети, носени от Чарлз, покойната му майка, баба му и неговите съпруга, кралица Камила.

По време на едночасовата обиколка, която е ограничена до 10 души, посетителите ще бъдат отведени на „историческо пътешествие“ от покупката на имението през 1850 г. до наши дни, според уебсайта на имението . „Ще видите защо Балморал е толкова специално място“, се казва в уебсайта.

Има и възможност да отпразнувате повода с порция традиционен следобеден чай в ресторанта на място срещу допълнителни £50 - около $63.

Освен звуците на глухарите, пикниците и калните разходки с кучета, които забавляват членовете на семейството през дългите летни дни, имението е било и място за утеха, където кралските особи могат да се насладят на време извън светлината на прожекторите.

Това е мястото, където принц Уилям и принц Хари са получили трагичната новина, че майка им Даяна, принцесата на Уелс, е починала. Съвсем наскоро това е мястото, където кралица Елизабет II прекарва последните си дни като най-дълго управлявалия монарх на Англия.



„Мисля, че баба е най-щастлива там“, каза принцеса Юджини пред ITV през 2016 г. „Това е прекрасна база за баба и дядо, за да дойдем и да ги видим.“

Но въпреки уединението, което Балморал предоставя на семейството, това не е първият път, когато имението е отворено за обществеността. Предишни обиколки са позволявали на посетителите да изследват части от територията и градините на имението, но достъпът винаги е бил ограничен само до една стая в самия замък.


Също така е малко известен факт, че можете да резервирате пет вили , намиращи се в стените на имението. Някои щастливи гости дори са се сблъсквали със собственика по време на престоя си.

„Точно това ми се случи това лято, докато правех вечерна разходка из замъка“, написа бившият Джил О'Брайън през 2013 г. „Няколко силно лаещи коргита дотичаха да кажат здрасти. Отне минута, за да разбера, че възрастната жена, разхождаща кучетата, е кралица Елизабет II.

Чарлз и Камила са склонни да пътуват до Балморал през август за почивка в края на лятото. Пътуването тази година без съмнение ще осигури добре дошъл отдих за двойката след диагнозата рак на краля и последвалото лечение.

В края на обиколката посетителите могат да отбележат повода, като закупят домашно приготвени консерви или уиски Balmoral от магазина за подаръци Mews - или може би малко туид, който може да издържи много по-дълго.

Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини - По света
Русия oтменя се шествието на "Безсмъртния полк"
Вторник, 23 Април 2024 18:14
Русия ще ограничи за втора поредна година тържествата по случай Деня на победата от съображения за сигурност, свързани с конфликта в Украйна и с неотдавнашния атентат край Москва, предаде Франс прес. Отменя...
Евродепутаите одобриха нови фискални правила на ЕС
Вторник, 23 Април 2024 17:39
Евродепутатите одобриха преработка на фискалните правила на ЕС, като ги направи по-ясни, по-благоприятни за инвестициите, по-добре съобразени със ситуацията във всяка страна и по-гъвкави. Новите правила,...
Ердоган за Нетаняху: Хитлер на нашето време
Вторник, 23 Април 2024 16:08
Разрешаването на кризата в ивицата Газа е най-важният въпрос за ислямския свят и изисква неговата мобилизация, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от турските медии. Ердоган говори...
Турция с нова онлайн платформа, предоставяща визи за дигитални номади
Вторник, 23 Април 2024 15:56
Като една от най-популярните туристически дестинации, със своите оживени градове и зашеметяващи брегове, Турция е на път да се превърне в рай за дигиталните номади. Държавата стартира нова онлайн платформа...
Замразените руски активи в Швейцария продължават да спадат
Вторник, 23 Април 2024 14:12
Замразените в Швейцария руски активи възлизат на 5,8 милиарда швейцарски франка (6,36 милиарда долара) и продължават да спадат, предаде Ройтерс. Обявената сума се отнася за края на 2023 г. и е доста под...
Археолози смятат, че са открили вилата на Октавиан Август
Вторник, 23 Април 2024 13:48
Археолози от университета в Токио откриха това, което смятат, че е вила, принадлежаща на римския император Гай Юлий Цезар Август (роден като Гай Октавий) на северната страна на Везувий, според публикация...
Украинската служба за борба с корупцията подозира министъра на земеделието в измама
Вторник, 23 Април 2024 12:07
Служители на Националното антикорупционно бюро на Украйна (НАБУ) са връчили уведомление за подозрение на настоящия министър на аграрната политика Микола Солски. Солски е заподозрян в незаконно изземване...
Азия - най-засегнатият регион от климатични бедствия през 2023 г.
Вторник, 23 Април 2024 11:55
Азия е бил най-засегнатият от бедствия регион в света от метеорологични, климатични и свързани с водата опасности през 2023 г. Наводненията и бурите там са причинили най-голям брой жертви и икономически...
Търси в новини:
345678910111213

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Всички теми
 Варна и Черноморие
 България
 Най-четено от По света 1 2 3
 Бизнес
 Наука
 Туризъм
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.6 + 0.6
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook