Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви

Quality Assurance: Необходимост за бизнеса и възможност за нова кариера

Сряда, 7 Февруари 2024 13:00
Източник: Moreto.net   

Професионална програма Quality Assurance – Ниво Junior
Чували ли сте за Quality Assurance (Софтуерно тестване)? Ако технологичният свят и промените в него ви интригуват, то най-вероятно сте. Това е една от най-младите, но и най-търсени професии в IT сектора днес. Но защо толкова бързо QA набра популярност и значение и като професия, и като част от успеха на ИТ сектора? Е, сега ще разберете!

Сигурно още в първите минути днес сутринта, хванахте телефона си, за да прочетете новините, пишете на приятелката си или се разсъните с някое видео. Благодарение на Качествения контрол вие отворихте безпроблемно приложението и бързо пуснахте видеото, което искахте.

Но ако QA специалистите все още не съществуваха, то вие най-вероятно щяхте да се сблъскате с бъгове и твърде много чакане, за да си пуснете видеото.

Независимо дали използвате приложения за социални медии, за да поддържате връзка с приятелите и семейството си, банкови приложения, за да управлявате финансите си, или здравни приложения, за да проследявате физическата си форма, Quality Assurance е от съществено значение, за да се гарантира, че тези приложения функционират правилно и осигуряват отлично потребителско изживяване. Ето защо фирмите, които разработват софтуер, отдават приоритет на QA и се стремят да го включат в процесите си на разработка.

Какво е Quality Assurance?



Quality Assurance (или още наречено Софтуерно тестване) не е просто процес, който е хубаво да го има, а е ключов компонент за успеха на бизнеса и технологичния свят.

Софтуерното тестване е процес на тестване, проби и проверки, които да гарантират, че софтуерния продукт работи правилно и без никакви проблеми и затруднения. Осигуряването на качеството помага на бизнесите да гарантират, че техните софтуерни продукти отговарят на нуждите и очакванията на клиентите.

Чрез провеждане на тестове и анализ специалистите по осигуряване на качеството могат да идентифицират и да се справят с проблемите, преди те да се превърнат в големи. Това от своя страна води до по-добри продукти, по-доволни клиенти и увеличени приходи.

Каква е ролята на QA в ИТ сектора?



Ролята на Quality Assurance при разработването на софтуер е от решаващо значение за успеха на всеки софтуерен продукт. Осигуряването на качеството не е просто фаза, която идва в края на цикъла на разработване на софтуер; то е неразделна част от процеса, която трябва да се прилага от самото начало.

В процеса на разработка QA специалистът прави тестове и проверява дали софтуерният продукт отговаря на определените изисквания. Включването на Качествения контрол по време на разработката има много предимства като:

● Подобряване качеството на софтуерния продукт;

● Идентифициране и решаване проблеми още в началото на цикъла на разработване;

● Гарантиране, че софтуерът е надежден, функционален и удобен за ползване;

● Спомага за намаляване на разходите за разработка чрез ранно откриване на дефекти, което може да спести време и пари на разработчиците.

QA специалистите работят в тясно сътрудничество с програмистите и ръководителите на проекти, за да идентифицира и отстрани проблемите още в началото на цикъла на разработка, като гарантира, че софтуерът отговаря на изискваните стандарти и цели за качество.

Как да стартираме кариера като QA специалист?



Advance Academy стартира на 19 февруари новото си издание на Професионалната програма Quality Assurance - ниво Junior. С нея всеки мечтаещ да стартира кариера в ИТ сектора, може да сбъдне своята мечта. По време на обучението, освен че ще имате теоретични лекции и практически упражнения, ще имате възможността да приложите всичко научено в реална работна среда, благодарение на Quality Assurance Bootcamp.

Advance Academy има за цел да ви предостави всички необходими знания и умения, за да стартирате кариера като Junior QA специалист.

Ако все още се чудите дали QA е подходящо за вас, може да откриете сами първите си бъгове НА ЖИВО с БЕЗПЛАТНО интро в софтуерното тестване.

Научи повече тук: https://programirane.advanceacademy.bg/qa-obuchenie-nivo-junior/

email: office@advanceacademy.bg

или на телефон: 0889 990 030

Със съдействието на Advance Academy

Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини - Образование
Избраха директори за 4 варненски училища след конкурс
Вторник, 19 Март 2024 14:16
Проведените конкурси за училищни директори в седем училища във Варненско са приключили успешно за четири от школата. Това каза за Moreto.net началникът на Регионалното управление на образованието. Победителите...
Ученици заснеха как събличат съученик със специални потребности
Понеделник, 18 Март 2024 10:03
Видео, на който е заснето унижение към дете със специални потребности, предизвика възмущение в социалните мрежи. Посегателството се случва на входа на елитна гимназия в Мъглиж. Жертвата е 14-годишен...
Обявиха ранен прием за военни лекари във Варна
Понеделник, 18 Март 2024 09:50
20 са местата за следващата учебна година за курсанти по специалността „Военен лекар”, научи Moreto.net Обучението се осъществява чрез тристранно споразумение между Военномедицинска академия (ВМА), Висшето...
Министърът на образованието отчете свършеното за 9 месеца (видео)
Неделя, 17 Март 2024 10:52
Увеличение на възнаграждението на учителите, обявени конкурси за директори в 276 общински училища, разработена Визия за Стандарт за управление на качеството в училищното и предучилищното образование и...
Избраха нови директори в 200 училища в страната
Петък, 15 Март 2024 16:04
200 училища имат избрани директори след конкурсите, проведени по новите правила на Министерството на образованието и науката. Това показват обобщените данни от всички регионални управления на образованието...
Голям интерес към Кандидатстудентска борса – Варна 2024
Петък, 15 Март 2024 14:46
При голям интерес протича провеждащата се днес "Кандидатстудентска борса – Варна 2024". Събитието се провежда днес в "Юнашкия салон" в морската столица. В него по традиция участват всичките шест висши...
Кандидатстудентска борса ще се проведе днес във Варна
Петък, 15 Март 2024 08:40
Кандидатстудентска борса – Варна 2024 ще се проведе днес, 15 март, от 10:00 часа до 16:00 часа в Юнашкия салон. Във форума ще участват всичките шест висши училища в града - Висшето военноморско училище...
Нов прием за подготвителна група в ЧОУ „Монтесори Варна”. Вече и Детска къща „Монтесори” за най-малките
Сряда, 13 Март 2024 08:07
ЧОУ „Монтесори Варна” се превърна в еталон за образователен стандарт сред родителите, които са избрали алтернативен метод на обучение, съчетан с високи академични резултати и свободна от агресия среда. ЧОУ...
Търси в новини:
678910111213141516

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Всички теми
 Варна и Черноморие
 България
 По света
 Бизнес
 Наука
 Туризъм
 Спорт
 Здраве
 Най-четено от Образование 1 2 3
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.8 + 0.6
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook