Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви

Quality Assurance: Необходимост за бизнеса и възможност за нова кариера

Сряда, 7 Февруари 2024 13:00
Източник: Moreto.net   

Професионална програма Quality Assurance – Ниво Junior
Чували ли сте за Quality Assurance (Софтуерно тестване)? Ако технологичният свят и промените в него ви интригуват, то най-вероятно сте. Това е една от най-младите, но и най-търсени професии в IT сектора днес. Но защо толкова бързо QA набра популярност и значение и като професия, и като част от успеха на ИТ сектора? Е, сега ще разберете!

Сигурно още в първите минути днес сутринта, хванахте телефона си, за да прочетете новините, пишете на приятелката си или се разсъните с някое видео. Благодарение на Качествения контрол вие отворихте безпроблемно приложението и бързо пуснахте видеото, което искахте.

Но ако QA специалистите все още не съществуваха, то вие най-вероятно щяхте да се сблъскате с бъгове и твърде много чакане, за да си пуснете видеото.

Независимо дали използвате приложения за социални медии, за да поддържате връзка с приятелите и семейството си, банкови приложения, за да управлявате финансите си, или здравни приложения, за да проследявате физическата си форма, Quality Assurance е от съществено значение, за да се гарантира, че тези приложения функционират правилно и осигуряват отлично потребителско изживяване. Ето защо фирмите, които разработват софтуер, отдават приоритет на QA и се стремят да го включат в процесите си на разработка.

Какво е Quality Assurance?



Quality Assurance (или още наречено Софтуерно тестване) не е просто процес, който е хубаво да го има, а е ключов компонент за успеха на бизнеса и технологичния свят.

Софтуерното тестване е процес на тестване, проби и проверки, които да гарантират, че софтуерния продукт работи правилно и без никакви проблеми и затруднения. Осигуряването на качеството помага на бизнесите да гарантират, че техните софтуерни продукти отговарят на нуждите и очакванията на клиентите.

Чрез провеждане на тестове и анализ специалистите по осигуряване на качеството могат да идентифицират и да се справят с проблемите, преди те да се превърнат в големи. Това от своя страна води до по-добри продукти, по-доволни клиенти и увеличени приходи.

Каква е ролята на QA в ИТ сектора?



Ролята на Quality Assurance при разработването на софтуер е от решаващо значение за успеха на всеки софтуерен продукт. Осигуряването на качеството не е просто фаза, която идва в края на цикъла на разработване на софтуер; то е неразделна част от процеса, която трябва да се прилага от самото начало.

В процеса на разработка QA специалистът прави тестове и проверява дали софтуерният продукт отговаря на определените изисквания. Включването на Качествения контрол по време на разработката има много предимства като:

● Подобряване качеството на софтуерния продукт;

● Идентифициране и решаване проблеми още в началото на цикъла на разработване;

● Гарантиране, че софтуерът е надежден, функционален и удобен за ползване;

● Спомага за намаляване на разходите за разработка чрез ранно откриване на дефекти, което може да спести време и пари на разработчиците.

QA специалистите работят в тясно сътрудничество с програмистите и ръководителите на проекти, за да идентифицира и отстрани проблемите още в началото на цикъла на разработка, като гарантира, че софтуерът отговаря на изискваните стандарти и цели за качество.

Как да стартираме кариера като QA специалист?



Advance Academy стартира на 19 февруари новото си издание на Професионалната програма Quality Assurance - ниво Junior. С нея всеки мечтаещ да стартира кариера в ИТ сектора, може да сбъдне своята мечта. По време на обучението, освен че ще имате теоретични лекции и практически упражнения, ще имате възможността да приложите всичко научено в реална работна среда, благодарение на Quality Assurance Bootcamp.

Advance Academy има за цел да ви предостави всички необходими знания и умения, за да стартирате кариера като Junior QA специалист.

Ако все още се чудите дали QA е подходящо за вас, може да откриете сами първите си бъгове НА ЖИВО с БЕЗПЛАТНО интро в софтуерното тестване.

Научи повече тук: https://programirane.advanceacademy.bg/qa-obuchenie-nivo-junior/

email: office@advanceacademy.bg

или на телефон: 0889 990 030

Със съдействието на Advance Academy

Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини - Бизнес
Владислав Манов: Във Варна най-търсени са двустайните апартаменти. Хората продължават да купуват с цел инвестиция
Четвъртък, 7 Март 2024 08:39
Преди дни гуверньорът на БНБ излезе с коментар, че е възможно охлаждане на ипотечните кредити, което означава възможен сценарий за покачване на лихвите. Паралелно с това, Варна отчита 19% ръст в издадените...
Уолстрийт откри предимно с повишения
Петък, 8 Март 2024 18:36
Два от основните индекси на Уолстрийт отвориха днешната си търговска сесия с повишения, като данните за трудовия пазар в САЩ подсилиха очакванията Управлението за федерален резерв да започне да намалява...
Закон за цифровите пазари на ЕС: Ето промените, които технологичните компании прилагат, за да се съобразят с новия закон
Петък, 8 Март 2024 18:09
Европейските потребители вече могат да избират своя браузър по подразбиране и да купуват приложения извън магазина за приложения на Apple. Европейските потребители видяха големи промени в приложенията,...
Представители на ЕЦБ намекват за предстоящо понижение на лихвите
Петък, 8 Март 2024 13:32
Европейската централна банка може съвсем скоро да започне да понижава основните си лихвени проценти. За това намекнаха днес редица членове на ЕЦБ. "Вероятно лихвените проценти ще спаднат в бъдеще",...
Viber добавя персонализирани чат папки
Четвъртък, 7 Март 2024 16:27
Rakuten Viber обяви пускането на чат папки. Нововъведението позволява на потребителите бързо да намират конкретни разговори и да подобрят начина, по който управляват комуникацията си. Проектирани да създадат...
Porsche изтегля 911 за предни стъкла, които могат да се отделят при катастрофа
Четвъртък, 7 Март 2024 15:47
Porsche изтегли над 8000 911, тъй като предното и задното стъкло може да се отделят при катастрофа. Според Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA) 8101 Porsche 911...
Над 7,5 млн.лв. от продажби на едро и близо 4 млн. на дребно са реализирали предприятията във Варненско
Четвъртък, 7 Март 2024 15:22
7 547 млн. лв. продажби на едро, от които 81.5% са от нехранителни стоки и 18.5% - от храни, напитки и тютюневи изделия са реализирали нефинансовите предприятия в област Варна по окончателни данни на НСИ,...
Биткойнът достигна исторически връх
Сряда, 6 Март 2024 10:24
Биткойн ( BTC-USD ) достигна исторически връх във вторник, преди да падне, тъй като някои инвеститори заключиха печалбите си. Нова лудост около най-голямата криптовалута в света тласна цената до $68...
Търси в новини:
89101112131415161718

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Всички теми
 Варна и Черноморие
 България
 По света
 Най-четено от Бизнес 1 2 3
 Наука
 Туризъм
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.9 + 0.9
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook