Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви

Местата, които няма да можем да посетим през 2024 г.

Неделя, 7 Януари 2024 15:29
През миналата година се стремяхме да наваксаме изгубеното време, което COVID-19 ни взе. След пандемията посетителите "наводниха" най-големите европейски градове и американските национални паркове като форма на "отмъщение", посещавайки или завръщайки се на някои от дестинациите, които са били недостъпни през 2019 г.

Светът обаче се е променил много оттогава. Доста предприятия затвориха, тъй като хората преминаха на дистанционна работа, а не всички туристически атракции успяха да оцелеят. Независимо дали са затворени за постоянно, или временно, ви представяме списък с места, селектирани от CNN, които няма да можете да посетите през 2024 г.

Център "Жорж Помпиду", Париж

Въпреки че музеят във френската столица все още изглежда модерен, Помпиду всъщност е в шестото си десетилетие. След Летните олимпийски игри в Париж това лято ще си вземе почивка, за да премине през програма за модернизация, която е на стойност 260 млн. евро.

Splash Mountain, Орландо, Флорида и Анахайм, Калифорния

Първоначално атракционът с дървени корита е вдъхновен от филма "Песента на Юга", който отдавна е критикуван за "опасно възхваляваща картина на робството". И двете планини Splash Mountains в Disneyland в Калифорния и във Флорида ще бъдат отворени отново в променен вид като "Приключението на Тиана в залива", вдъхновено от филма "Принцесата и жабокът".

Култовият ресторант Noma в Копенхаген

Ресторантът, който популяризира скандинавската кухня, ще обслужи последните си клиенти през 2024 г. Той обаче няма да изчезне напълно. През 2025 г. Noma ще отвори отново като ще се посвети на работата по иновациите в храната и разработването на нови вкусове, се казва в изявление на уебсайта му.

"Фантомът на операта", Ню Йорк

След 35 години и близо 14 хил. представления култовият мюзикъл "Фантомът на операта" излиза за последен път на нюйоркска сцена през 2023 г. Той е най-дълго излъчваното шоу на Бродуей в историята.

Музей Пергамон, Берлин

Мястото, на което се намира световноизвестната порта на Ищар, е част от берлинския комплекс "Музеен остров", включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Музеят ще бъде затворен до 2027 г. като част от проект за модернизация, който ще създаде нова централна пешеходна зона, ще разшири изложбените зали и др.

Скалата с форма на хобот на слон, Тайван

Това популярно място за снимки в Тайван, което в действителност прилича на хобот на слон, се срути в морето на 15 декември. Мястото на североизточното крайбрежие на острова отдавна е било в риск поради ерозия и вече е блокирано за обществен достъп.

Хотелът Park Hyatt, Токио

Смятан за първия луксозен хотел в западен стил в японската столица, открит през 1994 г., Park Hyatt има бляскав живот. Но за 30-ия си рожден ден, който се пада през май, ще затвори, за да премине през обновяване. Очаква се да отвори врати чак през 2025 г.

Нотр Дам, Париж

През 2019 г. светът с ужас наблюдаваше пожара в парижката катедрала Нотр Дам и бързо се стигна до дарения за възстановяване на популярната икона. Първоначално френският президент Еманюел Макрон подкрепи по-модерно преустройство на прочутата църква, но традиционалистите победиха и 850-годишната забележителност ще бъде възстановена в оригиналния си вид. Повторното откриване на Нотр Дам е планирано за 2024 г., но чак в края й - през декември.

Замъкът Смитсониън, Вашингтон, окръг Колумбия

Първата сграда, която носи името Смитсониън, си взима почивка за преобразяване. Основната сграда на музейния комплекс, често наричана Замъкът на Смитсониън, е затворена от февруари 2023 г. и ще бъде така за "около пет години", за да се завършат ремонтите и модернизацията на откритата през 1855 г. структура. През това време ще се провеждат дигитални обиколки, беседи и други събития.

Лозето на Леонардо да Винчи, Милано

В продължение на половин век то е туристическа дестинация, но милиардер предприемач превърна останките от италианското лозе на Леонардо да Винчи в частна собственост. Бернар Арно, главен изпълнителен директор на конгломерата за луксозни стоки LVMH, закупи имота през декември 2022 г. и не е направил никакви изявления кога и дали туристите ще могат да го посетят отново.

Хотелът Star Wars: Galactic Cruiser на Дисни

Въпреки грандиозното откриване и връзката с едно от най-известните произведения на интелектуалната собственост в света, тематичният Star Wars: Galactic Cruiser в "Уолт Дисни Уърлд" също ще бъде затворен. Потапящото преживяване представляваше хотел с пълен набор от услуги, но предлагаше и обучение със светлинни мечове, срещи с дроиди и герои от филмите. Дисни нарече стъпката за затваряне на Galactic Cruiser "бизнес решение".

Но не страдайте! Достъпът до тези уникални места за 2024-та ще бъде ограничен. Но нека бъдем оптимисти. Предстои откриването на други интересни локации. Нека човешкото ни любопитство не заспива и продължава да търси и открива чудесата на света, в който живеем.

Изт.: Economic.bg

Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини - Туризъм
Близо 17% ръст на полските туристи у нас, Варна сред предпочитаните дестинации
Петък, 23 Февруари 2024 15:45
Ръстът на полски туристи у нас през 2023 г. е 16,8% спрямо 2022 г., съобщават от Министерството на туризма. "По предварителни данни от туроператорите, реформата която стартирахме за маркетинговата...
България ще участва като ексклузивен гост на международно туристическо изложение в Унгария
Четвъртък, 22 Февруари 2024 11:51
България е поканена да участва като ексклузивен гост на международното туристическо изложение TRAVEL+, което стартира днес – 22 февруари и ще продължи до неделя – 25 февруари 2024 г. в Будапеща, Унгария....
Кога е перфектният момент да резервираме самолетен билет
Понеделник, 19 Февруари 2024 18:56
Според годишното проучване на компанията за самолетни билети CheapAir.com, резервирането на билет поне три седмици преди заминаването и не повече от 2.5 месеца предварително е перфектният момент, в който...
Варна се представя на голямо туристическо изложение в Букурещ
Петък, 16 Февруари 2024 18:08
Община Варна участва в едно от най-важните туристически изложения TTR в Букурещ, Румъния. Пролетното издание на форума се провежда в дните от 15 до 18 февруари.  Основен фокус в представянето на морската...
30% повече италиански туристи у нас през настоящия зимен сезон
Четвъртък, 15 Февруари 2024 15:06
По текущи данни от Единна система за туристическа информация (ЕСТИ) за периода 1 декември 2023 – 31 януари 2024 г. общият брой регистрации на туристи у нас е 937 527. Ръстът спрямо 1 декември 2022 – 31...
Аладжа манастир първенец по посещения през миналата година
Четвъртък, 15 Февруари 2024 10:54
Аладжа манастир е първенец сред посетените обекти на отдел „Археология“ към Регионалния исторически музей във Варна, предаде репортер на Moreto.net. През миналата година през обектите на отдела са преминали...
Задължават концесионерите на плажове да ги направят достъпни за хора с увреждания
Сряда, 14 Февруари 2024 19:00
Концесионерите да осигурят условия за свободно и безплатно ползване на морските плажове от хората с увреждания. Това гласуваха депутатите с приетия на първо четене законопроект за промени в Закона...
Ресторантьорите готвят сигнал до прокуратурата срещу министъра на туризма
Сряда, 14 Февруари 2024 15:43
Председателят на Българската асоциация на заведенията и председател на Конфедерацията на българския туристически бизнес (КБТБ) Ричард Алибегов заяви в интервю пред TravelNews, че подготвят сигнал до прокуратурата...
Търси в новини:
56789101112131415

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Всички теми
 Варна и Черноморие
 България
 По света
 Бизнес
 Наука
 Най-четено от Туризъм 1 2 3
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.7 + 0.7
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook