Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви

Оставиха в ареста тримата убийци на австрийския студент във Варна

Четвъртък, 13 Август 2020 15:55
Източник: Moreto.net   
В три отделни заседания, Окръжен съд – Варна определи мерки за неотклонение „задържане под стража“ на 21-годишната Ренета Н., 34-годишният Людмил М., 43-годишният Радослав М., обвинени за грабеж, придружен с убийството на 35-годишен гражданин на Австрия, съобщават от съда за Moreto.net.

Обвинението спрямо тримата е за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна.

И тримата обвиняеми са от Русе, като има данни че често са пребивали в различни хотели в различни градове на страната. Според прокуратурата Ренета се е занимавала с проституция.

На 8 август тази година тялото на Мулла М. е намерено в хотелска стая в центъра на Варна. Аутопсията сочи, че смъртта на мъжа е причинена от предозиране с различни видове наркотични вещества в комбинация с лекарства, които у нас се изписват със зелена рецепта.

В заложна къща във Варна са били открити вещи на починалия 35-годишен мъж – лаптоп и часовник, оставени от Людмил и Радослав.

Според обвинението, двамата съучастници на Ренета й дали наркотични вещества, с които чуждестранният студент да бъде упоен и след това ограбен. Експертизите показват, че именно рисковите лекарства и дрогата са причината за смъртта на Мулла. Разследването по случая е установило, че тримата не прилагат престъпната схема за първи път.

При задържането у тримата обвиняеми са намерени и иззети различни видове наркотични вещества и две електронни везни. Пет дни преди грабежа, придружен с убийство, те са били установени да държат стая в друг варненски хотел, където били открити наркотични вещества и електронна везна.

Ренета Н., Людмил М. са с чисто съдебно минало, но с множество криминалистични регистрации за престъпления от общ характер, основно срещу собствеността.

Радослав М. е осъждан многократно за различни по вид престъпления, като с указ на вицепрезидента на България през 2007 година е бил помилван.

Защитата и на тримата обвиняеми поиска по-леки мерки за неотклонение от „задържане под стража“ с мотива, че тримата имат постоянни адреси в Русе. Адвокатите на Радослав М. и Людмил М. посочиха, че не е обосновано предположението за съпричастността им към престъплението.

Прокуратурата възрази на тези доводи и изтъкна, че има достатъчно данни, че тримата не пребивават на постоянните си адреси, а отсядат в различни хотели из страната. Отделно по досъдебното производство са приложени заложни билети, с които обвиняемите са предали вещи на починалия австрийски гражданин.

След като разгледа събраните до момента доказателства, съдебният състав на Варненския окръжен съд прецени, че може да се направи обосновано подозрение за съпричастност и на тримата обвиняеми към престъплението, за което им е повдигнато обвинение. Потвърждават го направените свидетелските показания, намерения панталон на убития в Ренета, документите от заложната къща и др. Съдът намери, че е налице и опасност тримата да се укрият предвид наличните характеристичните данни за тях и честата смяна на местонахождението им. Този извод съдът извежда и от предвиденото наказание за този вид тежко престъпление, наказуемо с над 10 години затвор. Поради наличието на изискуемите от закона кумулативни предпоставки, Варненският окръжен съд определи като най- подходящи мерки за неотклонение спрямо Ренета Н., Людмил М. и Радослав М. именно най- тежката - „задържане под стража“.

Определенията на Окръжен съд – Варна може да бъдат обжалвани пред Апелативен съд – Варна.

Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини от Варна, региона и света
Местят градското дерби при ветераните на СК "Локомотив"
Днес, 18 Април 2024 11:10
Градското дерби при ветераните между ФК "Спартак" (Варна) и "Черно море" ще се проведе днес от 18.00 ч. Поради тежката метеорологична обстановка двубоят ще се изиграе на изкуствения терен "Живко Господинов"...
Жена алармира за фиктивна операция в Бургас, „Медицински надзор“ започва проверка (видео)
Днес, 18 Април 2024 10:58
Изпълнителният директор на ИА „Медицински надзор“ (ИАМН) Иванка Динева назначи извънредна проверка във връзка с излъчен днес по "Нова телевизия" репортаж. В него се твърди, че лекари от отделението...
„Надежда за балет“ - камерен балет за пиано и три балетни прими с премиера за Варна
Днес, 18 Април 2024 10:46
Спектакъл без аналог на българската камерна сцена очаква почитателите на изкуствата на 21 април в Градската художествена галерия Варна. Посрещнат при създаването си с възхита от софийската публика, сега...
От днес се възстановя обслужването на спирка "ЖП гара-3" във Варна
Днес, 18 Април 2024 10:32
Днес на 18 април ще бъде възстановено обслужването на автобусна спирка "ЖП гара-3" на пл. "Славейков" от автобусни линии 17 А, 20 и 39, съобщават от "Градски транспорт" - Варнa. От понеделник, 22 април,...
Кои ще са спирките на леката железница във Варна и как ще изглежда бул."Цар Освободител" (визуализации)
Сряда, 17 Април 2024 10:31
За разширението на бул. „Цар Освободител“ се говори от години, но едва сега можем да се запознаем с подробности за проекта и да видим нагледно какво се предвижда. Повече за начинанието, за което тепърва...
Димитър Главчев: Ако Радев не се съобрази с предложенията ми, отговорността ще е негова
Днес, 18 Април 2024 10:19
Президентът Радев трябва да издаде указ за смяна на предложените от мен министри, но съм готов на диалог по всяко време с президента, какъвто съм провеждал и досега. Това заяви премиерът Димитър...
Програмата на ФКЦ-Варна до края на април
Днес, 18 Април 2024 10:02
Редица концерти и театрални постановки са включени в програмата на Фестивалния и конгресен център във Варна до края на април. 21 април: ИВАН КИРКОВ - МОТИВИРАН Стендъп представление Билетите от 15...
АПИ: Движението по пътя Добрич - Варна е ограничено в района на Любен Каравелово
Обновена
Днес, 18 Април 2024 09:52
Движението по път II-29 Добрич - Варна е ограничено в района на Любен Каравелово поради пътнотранспортно произшествие, съобщават от АПИ. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост...
Търси в новини:
1234567891011

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Най-четено от Всички теми 1 2 3
 Варна и Черноморие
 България
 По света
 Бизнес
 Наука
 Туризъм
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
2.4 + 3.4
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook