Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви

Одобриха номинациите за награда “Варна” в сферата на науката и образованието

Четвъртък, 13 Август 2020 13:00
Източник: Moreto.net   
Номинациите за награда “Варна” в сферата на науката и образованието бяха утвърдени на днешното заседание на Общинския съвет във Варна, научи Moreto.net.

Носителите на награда „Варна“ в областта на науката и висшето образование:

Колективната награда в раздел „Хуманитарни науки“ отива при научен колектив с ръководител капитан I ранг доц. д-р Николай Великов, в партньорство с международен колектив с координатор SOLENT UNIVERSITY, гр. Саутхемптън, Великобритания – за научния труд „Образователен проект по програма Еразъм +, трансфер на иновации“.

Носител на индивидуалната награда в раздел „Природни науки“ е проф. д-р Радослав Радев за цялостния му принос в научно-изследователската, преподавателска и лечебна дейност в сферата на здравеопазването.

Екипът по донорство и трансплантации към УМБАЛ „Света Марина“ – Варна с ръководител проф. д-р Вилиян Платиканов получава колективната награда в този раздел. Признанието за екипа е заради изключителните му заслуги в развитието на донорството и трансплантациите и постигане на водеща позиция по реализирани донорски ситуации в България.

В раздел „Обществени науки“ индивидуалният приз е за проф. д.ю.н. Йонко Кунчев за създаване на учебен модул „Криминалистика“ и единствената в страната комплексна магистърска програма по „Съдебна експертиза“, както и за издадената му книга „Обща теория на криминалистиката“.

Сред отличените е и научен колектив с ръководители доц. д-р Красимир Недялков и Владимир Бронфенбренер. За проекта си „Черноморска академия за сигурност“ екипът получава колективната награда в раздел „Обществени науки“.

Призът в раздел „Технически науки“ е за научен колектив с ръководители доц. д-р Галина Момчева и доц. д-р Стоян Павлов. Те получават признанието за съвместния проект на ВСУ „Черноризец Храбър“ и Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ за създаване и развитие на научно-изследователска междууниверситетска екосистема по анализ на биомедицински изображения BioMed Varna.

Носители на награда „Варна“ 2020 г. в системата на предучилищното и училищното образование:

Калоян Васев – ученик от ХI „з“ клас в Първа езикова гимназия, и Александрина Петрова – ученичка от Х клас в Националното училище по изкуствата „Добри Христов“, специалност „Поп и джaз пеене“, са носители на награда „Варна“ в раздел „Ученик на годината”, съответно в областта на общообразователната и на професионалната подготовка. И двамата са лауреати от различни конкурси и състезания.

В раздел „Учител на годината” в областта на предучилищното образование призьор е Екатерина Спасова – старши учител в ДГ с яслена група № 39 „Приказка“. Тя има лична заслуга и принос за отличаване с престижния знак „еTwining училище за 2019 г.“ на детската градина – единствената в община Варна образователна институция, отличена с този знак.

Тази година в категориите „Учител на годината” в областта на: обслужващите звена, основното и средното образование и професионалната подготовка, нямаше номинации.

В раздел „Колектив на годината” в областта на предучилищното образование“ награда „Варна“ отива при Детска градина № 26 „Изворче“. В трудната и сложна обстановка на извънредно положение детската градина стартира своя проект „Детска градина в облака“.

ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ е носител на приза в раздел „Колектив на годината” в областта на основното училищно образование и обслужващите звена“. Атестат за професионализма на педагогическия екип са отличните постижения на учениците, демонстрирани на националните външни оценявания, на многобройните общински, областни, национални изяви в областта на науката, изкуствата и спорта.

Награда „Варна“ в раздел „Колектив на годината” в областта на средното училищно образование и обслужващите звена“ е за Първа езикова гимназия – знаково училище за Варна. За своите 55 години то се е утвърдило като водеща профилирана гимназия в България, благодарение на труда на поколения компетентни педагози.

Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини - Култура
Варна: Нощно кино с режисьора Павел Веснаков
Събота, 23 Март 2024 15:55
Режисьорът на “Есента на демона” и “Уроци по немски” - Павел Веснаков е гост тази вечер на 15-ти София Филм Фест във Варна. Тази вечер, 23 март от 21:00 ч. във фоайето-етаж 2 на ФКЦ - Варна публиката...
Днес в София филм фест Варна: "Прекрасни дни" и "Паднали листа"
Събота, 23 Март 2024 14:44
Филмовите продукции "Прекрасни дни" и "Паднали листа" ще могат да гледат днес жителите и гостите на морската столица. Двете ленти са част от днешната програма на "София филм фест Варна", която тече във...
Избрани пана от Третата национална изложба на българския комикс гостуват във Варна
Събота, 23 Март 2024 12:01
В Градската художествена галерия “Борис Георгиев” - Варна, от 26 март до 15 април 2024 г. ще бъдат представени избрани пана от Третата национална изложба на българския комикс. Експозицията е част от проекта...
Кукленият театър кани днес малките варненчета на представлението "Трите феи"
Събота, 23 Март 2024 10:06
Държавен куклен театър - Варна кани най-малките зрители на морската столица на постановката "Трите феи". Началото е 11:00 часа, напомня Moreto.net. Сценарий и режисура на спектакъла е на Вера Стойкова....
Днес стартира 15-ото юбилейно издание на София Филм Фест във Варна
Петък, 22 Март 2024 14:15
Не пропускайте 15-тото юбилейно издание на София Филм Фест във Варна, който стартира тази вечер. Тази вечер специални гости на официалното откриване на 15-ти СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ във ВАРНА с филма „Клопка“...
Веселин Костадинов реди изложба живопис във Варна
Петък, 22 Март 2024 16:05
На Благовещение художникът Веселин Костадинов ще подреди изложба живопис в галерия „Академика“ на Икономически университет – Варна. Откриване: 17:00 часа, 25 март Веселин Костадинов е роден във Варна....
Людмил Ангелов и Ливиу Холендер с концерт във Варна
Петък, 22 Март 2024 15:03
Всеки от концертите в цикъла „Людмил Ангелов и приятели“ носи своята специфика и очарование и от тази концепция не прави изключение изисканият камерен концерт на 26 март в Държавна опера Варна, в който...
Президентът изрази съболезнования на близките на Алек Попов
Петък, 22 Март 2024 14:27
Държавният глава Румен Радев изразява съболезнования на семейството, близките и колегите на обичания български писател и уважаван член-кореспондент на Българската академия на науките Алек Попов, който...
Търси в новини:
7891011121314151617

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Масивен паркет Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Ел. велосипеди
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Всички теми
 Варна и Черноморие
 България
 По света
 Бизнес
 Наука
 Туризъм
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Най-четено от Култура 1 2 3
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.6 + 0.5
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook