Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви

Борисов искал да подава оставка, членовете на партията му не давали

Неделя, 9 Август 2020 16:56
Източник: БГНЕС   
Бойко Борисов искаше да подаде оставка, но коалиционните му партньори не му позволиха. Приходите в България за последните 10 години са се увеличили 3 пъти, а БВП - 2 пъти, съобщи БГНЕС. Това заяви пред британската национална медия Би Би Си министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

В обширен материал в предаването "The Newsroom" на BBC централна тема са едномесечните антиправителствени протести и премахването на палатковите лагери, блокирали ключови кръстовища в страната. Тема на коментар са и записите, в които премиерът Бойко Борисов "говори нецензурно", конфликта между него и президента Румен Радев, нахлуването в президентството от страна на прокуратурата, снимките на предполагаемото нощно шкафче на премиера.

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пък коментира важността на съдебната реформа, върховенството на закона и борбата срещу корупцията. Протестите слагат в центъра на политическия дебат тема, която беше забранена от правителството и апарата от проправителствени медии - нуждата от реформа, върховенство на закона и битка срещу корупцията.

Преди това тези теми липсваха в публичния дебат и сега всяка партия ще трябва да дефинира своята позиция по тях и най- накрая да се постигне консенсус за сериозна реформа на съдебната система, казва Иванов, определен като един от лидерите на опозицията в България.

През последните два дни полицията в България насилствено отстрани протестиращите от улиците в столицата на страната. Всичко се случва на фона на продължаващи вече месец демонстрации срещу корупцията и злоупотребата с публични средства, съобщава Би Би Си.

Репортажът завършва с мнението, че правителството изглежда не желае или не е в състояние да промени ситуацията, не се интересува от мнението на антиправителствените протести въпреки исканията за съдебна реформа и предсрочни парламентарни избори.

Припомняме, в страната от 31 дни има протести с искане оставка на кабинета "Борисов-3" и на главния прокурор Иван Гешев.

Предишните две правителства на ГЕРБ бяха с недовършен мандат заради протести.

Първата оставка в настоящия кабинет "Борисов-3" бе на здравния министър Николай Петров за сключени договори с дружества, свързани с партньора на дъщеря му. Тя бе месеци след като третия кабинет "Борисов" встъпи в длъжност през месец май 2017 г.

След това енергийният министър Теменужка Петкова подаде оставка, но тя не бе приета. Тя щеше да се раздели с поста си заради познанството си с шефката на "Инерком" - кандидат-купувача на електроразпределителното дружество ЧЕЗ, което снабдява с ток София и стратегически обекти от Югоизточна България.

След катастрофа край Своге, в която загинаха 20 души и разследване, че пътната настилка не отговаря на изискванията, си тръгнаха трима министри - транспортният Ивайло Московски, регионалният Николай Ненков и вътрешният - Валентин Радев.

След това Ненков стана зам.-министър в министерството, което оглавяваше преди това и се появяваше с премиера при разглеждането на различни инфраструктурни обекти.

Вицепремиерът Валери Симеонов се върна в парламента след като се изказа грубо за майките на децата с увреждания, които нямаха друг изход, освен да излязат на протест, за да поискат социални права за живота на децата си.

Оставката на социалния министър Бисер Петков бе приета от втори път. Мотивът за нея бе бавни темпове, а реално - написаният социален закон е неприемлив за различни социални групи.

Правосъдният министър Цецка Цачева бе повлечена от скандала Апартаментгейт, който се оказа фатален за двама зам.-министри и за втория човек в ГЕРБ - Цветан Цветанов. Двамата зам.-министри, пометени от Апартаментгейт са Красимир Първанов е освободен на енергетиката и Ваня Колева от поста заместник-министър на младежта и спорта.

Проверка на къщите за гости бе поводът министърът на земеделието Румен Порожанов да освободи креслото във ведомството.

След като цял град като Перник остана няколко месеца без вода и в различни места на България въздухът бе силно замърсен, което трудно се постига с печките на въглища, спецпрокуратурата влезе в Министерството на околната среда и водите и арестува министър Нено Димов. На следващия ден от ареста Димов подаде оставка. По-късно бе освободен и неговия заместник Красимир Живков по обвинение за връзки с вносители на боклук в страната.

На 23 юли 2020 г. бяха направени най-мащабните промени в кабинета "Борисов-3" по искане на актива на ГЕРБ. Премиерът прие оставките на вътрешния министър Младен Маринов, финансовия Владислав Горанов, икономическия Емил Караниколов, и на министъра на туризма Николина Ангелкова.


Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
България
По света
Бизнес
Наука
Туризъм
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории
Крими
На фокус
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Атентат Москва
Саниране
Украйна
АМ Хемус
Дупката
Ивицата Газа
Шенген
Хутите
Стара Варна
Гъбата
Новини от Варна, региона и света
Общинският съвет съвет във Варна ще заседава утре
Сряда, 27 Март 2024 13:04
Редовното заседание на Общинския съвет във Варна ще се проведе в четвъртък – 28 март, от 10:00 часа в зала „Пленарна" на Община Варна. В предварителния дневен ред са включени 9 точки. Една от тях...
Галъп: Българите смятат демокрацията за най-възможно управление
Сряда, 27 Март 2024 12:44
Демокрацията продължава да е най-добрата форма на управление за ясно мнозинство сред 43 държави по света, но убеждението в това изглежда намаляло спрямо предишни изследвания, а преобладаващото сега обществено...
За първи път на българска сцена: Варненската опера представя мюзикълa „Дух“
Сряда, 27 Март 2024 12:28
С две предпремиери, на 5 и 6 април, Държавната опера във Варна ще представи най-новия си мюзикъл „Дух“, който се поставя за пръв път на българска сцена. Премиерата предстои в XV издание на Опера в...
Хиляди протестираха срещу унгарския премиер Виктор Орбан (видео)
Сряда, 27 Март 2024 12:14
Хиляди протестираха до парламента в Будапеща с искане главният прокурор и министър-председателят на Унгария Виктор Орбан да подадат оставка, след като бивш вътрешен човек от правителството обвини старши...
Завършват поредния надстроен архитектурен паметник във Варна
Сряда, 27 Март 2024 11:54
Дейностите по поредния надстроен архитектурен паметник във Варна приключват, видя репортер на Moreto.net. Фасадата на зданието привлича вниманието отдалеч със синия си цвят и височината, изпъкваща на фона...
Италия отнема деца на мафиоти, за да не тръгнат по техния път
Сряда, 27 Март 2024 11:41
Италия обяви разширяване в Сицилия и в района на Неапол на програма, целяща да попречи на деца, на мафиоти да тръгнат по пътя на своите родители. Според програмата такива деца ще бъдат отнемани от техните...
Четири случая на коклюш във Варна от началото на годината
Сряда, 27 Март 2024 11:26
За две седмици във Варна са регистрирани четири случая на коклюш. Болните са установени в периода 8-21 март. Това на практика са всички отчетени случаи на заболяването в областта от началото на годината...
Един от възможните служебни премиери подаде оставка
Сряда, 27 Март 2024 11:14
Заместник-омбудсманът Елена Чернева - Маркова е подала оставка. Председателят на Народното събрание Росен Желязков оповести освобождаването на Чернева в началото на пленарния ден, след като омбудсманът...
Търси в новини:
678910111213141516

Изпрати новина

Полезно
Списание Hera.bg Спешен зъболекар
Онлайн Супермаркет Уреди за вграждане
Лазерна епилация Шофьорски курс
Време за култура Сметка за ток
Имоти във Варна Патенти
Препоръчваме
Дограми и фасади Климатици Варна
Сметка за вода Пчелен мед
Гаражни врати Промо Отопление
Матраци и легла Без вредители
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Най-четено от Всички теми 1 2 3
 Варна и Черноморие
 България
 По света
 Бизнес
 Наука
 Туризъм
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
 Истории
 Крими
 На фокус
Анкета
Къде предпочитате да отидете на ресторант?
На крайбрежната алея
На Морска гара
На Аспарухов плаж
В центъра на града
В квартален ресторант
Край морето, но извън града
Далеч от Варна
Не посещавам
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   РЕКЛАМА   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
1.1 + 1.0
Бургас   Казанлък   Монтана   Сандански   BG16RFOP002-2.073-1758-C01
Moreto.net във Facebook