Регистрация
booked.net Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви
Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
Общество
Политика
По света
Икономика
Технологии
Туризъм
Любопитно
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории за споделяне
Избори
Архив на новините
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Варненско езеро
Презастрояване
бул.Левски
Морската градина
Детски градини
Новини

Министерският съвет одобри проект на Закон за българския жестов език. Чрез него се цели признаване на жестовия език като естествен самостоятелен език, както и осигуряване на условия за ефективно включване на глухата общност в България във всички сфери на обществения живот....
Екопарк Варна

Университетската ботаническа градина в град Варна е първият Eкопарк в страната, хармонично съчетаващ в себе си изкуствени и естествени екосистеми. Паркът е разположен на площ от 360 дка. Арборетумът включва повече от 300 вида екзотични дървета...
Туризъм

Българският туризъм ще реализира не по-малко от 80% загуби за летния сезон през тази година в сравнение с предходните две години. Това обяви пред БНР Полина Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризъм. Тя поясни, че този процент загуби означава 80% по-малко туристи,...
Новини от Варна, региона и света

Винаги усмихнати и отзивчиви: екипът на най-новия Kaufland във Варна

Петък, 24 Януари 2020 16:35
Източник: Moreto.net   
(40)   (40)

Ако трябва да ги опишем с едно изречение, то ще бъде: винаги усмихнати, отзивчиви и на разположение за клиента. Такива са всички 90 човека, които формират екипа на петия хипермаркет на Kaufland във Варна, който отвори врати по-рано тази седмица на ул. Девня 24. Това е петият обект на веригата в морската столица, с който Варна се превръща във втория град в България с най-много обекти на Kaufland след София. От откриването на своя първи обект в морската столица досега, Kaufland се стреми да удовлетворява нуждите на своите клиенти в града с разнообразие от качествени продукти на отлични цени, приятно пазаруване и безупречно обслужване.

Всичко това щеше да е невъзможно, ако го нямаше екипът от професионалисти на Kaufland във Варна.

Част от него вече са всички служители на Kaufland Варна Одесос. Техният профил е пъстър - те са на различна възраст, имат разнообразни интереси, някои от тях са дългогодишни служители на компанията, други са станали част от семейството на Kaufland съвсем скоро. Те заемат широк спектър от длъжности – от служител прием стока до ръководител Сектор. Но общото между всички тях е хъсът им за работа, уважението помежду им и желанието им клиентът винаги да си тръгва удовлетворен от магазина.

А как се постига последното: преди всичко с усмивка и позитивно отношение.

Елена Желязкова,
служител „Нехрани“
„Винаги посрещам клиента с усмивка и поздрав. Стремя се да вляза в неговите обувки, да го разбера и да му помогна“, казва Елена Желязкова, служител Нехрани.

Човечните хора създават човечни компании

Елена е служител на Kaufland от 2012 година. Тя за малко не напуска компанията в първите месеци след започването си. Остава до ден днешен благодарение на тогавашния й пряк ръководител, у когото среща разбиране и който по човешки й помага.

„Днес в Kaufland има много автоматизации и технологии, които облекчават нашата работа. Преди осем години повечето палети с основни храни като олио, брашно и ориз се изваждаха от складовите помещения в търговската зала на ръка, а не автоматично. Тази работа ми тежеше физически. Затова един ден отидох при прекия си ръководител и му казах, че много ми харесват екипът и компанията, но нямам възможност да върша тази работа. Получих подкрепа от управителя и ме преместиха в отдел „Нехрани“. До ден днешен работя в този отдел, но в друг магазин във Варна. Сега ще продължа работата си в новооткрития обект. Благодарна съм за всичко“, разказва Елена.

И може би заради човечното отношение, което ръководителят й и всички колеги вътре в компанията проявяват към нея, Елена още в началото научава важен урок: че тя също трябва да бъде човечна с клиентите.

„Един човек се разбира отдалече – дали има проблем, дали е ядосан или е в добро настроение. Проявявам индивидуален подход към всеки, а да направя така, че клиентът да си тръгне доволен, е най-големият ми талант. Най-важното е винаги да кажеш „Добър ден“ и да отговориш с усмивка дори на киселия човек. Така той гарантирано също ще си тръгне с усмивка“.

Димитър Желев,
ръководител „Стоки“
Позитивното настроение в компанията е заразително, а усмивката към клиента, отзивчивостта и желанието да помогнат са запазена марка на служителите в компанията. Такова е мнението и на Димитър Желев, ръководител „Стоки“ в новооткрития хипермаркет на Kaufland, който „никога не тръгва с рогата напред“ и смята, че да си услужлив е най-важно в отношението между клиента и служителя.

Димитър започва работа в компанията през 2017 година като служител „Стоки“, а от края на миналата година заема новата си позиция на ръководител.

Защо Kaufland?

Преди почти три години Димитър избира именно Kaufland за следващото си работно място, защото вярва, че компанията ще му даде сигурност и възможност за развитие. И се оказва прав. Като ръководител „Стоки“ днес той заедно с още 50 човека в магазина се грижат за това стоката винаги да е перфектно подредена по рафтовете за клиентите.

„Даваме от себе си часове труд и работа, затова когато оценят труда ти, чувството е много хубаво“, споделя Димитър.

В професионален план той има мечта, която се надява да реализира заедно с новите си колеги: „Искам да бъдем сплотен екип, да се подкрепяме на всяка цена и да продължим да проявяваме човешко отношение към клиента, както досега.

Вътре в Kaufland да сме нещо повече от това, което сме отвън“.

Освен заради стабилност и кариерни възможности, Димитър избира Kaufland и защото смята, че компанията е „школа“. „Тук изграждаш характер – учиш се на ред и дисциплина, учиш се да работиш. Това е особено важно за младите хора“.

Живко Сребков,
ръководител „Стоки“
Преди 12 години Живко Сребков пък избира Kaufland като логично продължение на своята вече стартирала кариера в сектора за бързооборотни стоки.

“Започнах работа тук, защото Kaufland е международна компания с изградени стандарти. Коректен работодател с ясни правила, който предоставя възможност за развитие“, казва Живко.

Той започва работа в Kaufland през 2008 година като ръководител отдел „Напитки“ в новооткрития обект на Kaufland в гр. Добрич. След кратко отсъствие в компанията, по време на което Живко се впуска в други професионални начинания, през 2017 година той отново се завръща в Kaufland като служител „Нехранителни стоки“. За по-малко от 2 години заема позицията ръководител на същия отдел, а в момента оглавява целия сектор „Стоки“ в петия магазин на Kaufland във Варна. Сред задълженията му са организация и разпределение на работния процес, съблюдаване спазването на високите стандарти за обслужване на компанията, изготвяне на графици за смените на служители, работа с представители на външни фирми и още много други.

Живко смята, че за да изпълнява перфектно своите задължения, са нужни преди всичко добра организираност, търпение, хъс за работа, постоянство и не на последно място – уважение към колегите. Живко не пропуска да спомене и доброто настроение, с което дори предизвикателствата на работното място се преодоляват с усмивка.

На въпроса защо Kaufland е най-доброто място за работа в България, Живко е категоричен:

„Преди 12 години Kaufland навлизаше на българския пазар. Тогава и сега коректното отношение към служителите остава непроменено“.

Женя Андонова,
ръководител „Свежи храни“
„Едно голямо предизвикателство“ – така пък описва Kaufland Женя Андонова, която е ръководител на отдел „Свежи храни„ в новооткрития хипермаркет на Kaufland във Варна и която също има дългогодишна история в компанията.

„В Kaufland започнах работа през 2010 година като служител „Месо“ в сектор „Свежи храни“. Само след пет месеца бях предложена и поканена на интервю за позицията ръководител на сектор „Деликатеси“ за третия филиал във Варна, който предстоеше да бъде открит през 2011 година. През 2018 година Женя е избрана за ръководител Свежи храни“. Тя отговаря за екип от близо 30 човека, които всеки ден се грижат за свежестта и доброто качество на продуктите, които Kaufland предлага на своите клиенти. Женя е изключително отдадена на своя екип – тя смята, че добрият ръководител е този, който не само критикува своя екип, но преди всичко сплотява, поощрява и насърчава хората си.

Как минава един типичен работен ден на Женя?

„Работния ми ден е доста динамичен и емоционален. На 100% съм ангажирана със своя екип и планирането как ще протече денят, така че всички да си тръгнем доволни и с усмивка от добре свършената работа“.

Андрей Леонтиев,
служител „Прием стоки“
„Да работиш в голям екип, който е сплотен и в който всички помагат един на друг, е хубаво – винаги, когато имаш нужда от съдействие, има човек, който е насреща, за да ти помогне“. Това са първите впечатления на Андрей Леонтиев, един от най-новите членове в голямото семейство на Kaufland.

Андрей започва работа в компанията като служител „Прием стоки“ през ноември миналата година. Първоначално той преминава през двумесечно обучение, за да се запознае с всички процеси и да е напълно подготвен за работата в новия хипермаркет. Андрей се насочва към Kaufland преди всичко защото търси сигурност. След последната година, която се оказва трудна за него, той има нужда от работодател, който ще му даде подкрепа и ще изплаща навреме възнаграждението му. Споделя, че най-интересно в работата му сега, е обработката на документи.

„Като служител „Прием стока“ имам отговорни задачи – освен че почти всеки артикул, който клиентът вижда в магазина, минава през моите ръце, приемам и попълвам важна документация – стокови разписки, приемно-предавателни протоколи, движения на стока и много други.

Румен Христов,
служител „Плодове и зеленчуци“
Когато говорим за свежест и качество, не по-малко отговорна е работата на Румен Христов – още един от най-новите членове в екипа на петия магазин на Kaufland във Варна. Преди да започне работа в компанията, Румен има напълно различни сфери на дейност. Избира Kaufland, защото иска да върви само напред – както в живота, така и в професията си. Вярва, че Kaufland ще му помогне именно в последното.

Румен започва работа във веригата през декември миналата година като служител в сектор „Плодове и зеленчуци“. Преминава едномесечно обучение и вече стриктно следи свежестта и качеството на плодовете и зеленчуците, които обектът предлага на клиентите, да са винаги налице.

„Учтивост и общуване с клиентите винаги с усмивка“ – според Румен това е ключът към сърцето на клиентите.

Глория Стефанова,
служител „Информация“
На същото мнение е и един от най-младите членове в екипа на петия магазин на Kaufland във Варна – Глория Стефанова, служител „Информация“. Чрез Kaufland Глория получава шанса да започне кариерния си път в голяма международна компания и искрено споделя, че е много благодарна за тази предоставена възможност. Казва и че се вълнува, че започва работа в юбилейния 60 за Kaufland хипермаркет в България.

Глория е едно от лицата зад „Информация“ и като такова тя има редица задължения – издава фактури, приема повредени електроуреди, за които Kaufland предоставя допълнителна едногодишна гаранция към законовата от две години, информира клиентите за актуални промоции. Но несъмнено посочва, че най-важно в нейната работа е положителното отношение.

„Винаги трябва да съм усмихната, защото аз съм човекът, който изпраща клиентите от магазина. „Ако не сме усмихнати и отзивчиви, клиентът няма да се върне отново при нас“.

Може би именно това положително отношение е в основата на успеха на Kaufland – компания, която вече 14 години предоставя качествени продукти и човечно отношение на своите клиенти и ще продължава да го прави в своя 60-ти юбилеен хипермаркет в гр. Варна. Вярваме, че именно добрите екипи и хората в тях правят компаниите успешни. Вярваме и че мечтата на Димитър екипът на Kaufland Варна Одесос да бъде сплотен екип и да се подкрепя, ще се сбъдне.

Рекламна публикация

(40)  (40)
Опцията за коментиране е временно спряна за всички потребители .
Коментари
20:55ч. 25 Януари 2020 #6
illiicenturyon
хм,кауфланд,лидл. селяните пазарят там.
17:39ч. 25 Януари 2020 #5
whatsup
Дума колониал в немския език няма.
16:56ч. 25 Януари 2020 #4
osemshest
Niko, в английският език има термина Nonfood. Тук в България се превежда буквално, тъй като нямаме друга дума- нехранителни стоки. Та това е "нехрани" казано накратко! На "свежи храни" пък им викат Фрише. На "основни"- колониал, думи взаимствани от немският език.
Новини от Варна, региона и света
Свободен достъп до общинските спортните бази във Варна през следващите 7 дни
Днес, 23 Септември 2020 16:51
За 6 поредна година в периода 23 - 30 септември ще се проведе Европейската седмица на спорта, съобщават от Дирекция "Спорт" към Община Варна за Moreto.net. През този период със свободен достъп, но по...
Италия отмени карантината за пристигащите от България
Днес, 23 Септември 2020 16:38
От 22 септември Италия е премахнала задължението за карантина за лица, които в предходните 14 дни са пребивавали или преминали транзитно през България, съобщват от Министерството на външните работи за...
Марешки нарече БСП "изверги". Те: " Какво чакате? Да го изнесат с белезници?
Днес, 23 Септември 2020 16:27
Нов скандал се заформи между лидера на “Воля” Веселин Марешки и депутатите от БСП в пленарната зала. Причината е, че Марешки настоя, че червените нямат право да му искат оставката, защото те самите докарали...
Огнище на Covid-19 в завод "Дружба" във Варна
Днес, 23 Септември 2020 16:12
Огнище на коронавирус е регистрирано в два производствени цеха на завод „Дружба“ във Варна, съобщиха от Регионалната здравна инспекция за Moreto.net От там уточниха, че през последните дни са регистрирани...
Две нови жертви на коронавируса във Варна
Днес, 23 Септември 2020 16:04
Коронавирусът взе две нови жертви във Варна през последните две денонощия, съобщават от Регионалната здравна инспекция в града за Moreto.net. Починали са 52-годишен мъж и 67-годишна жена със симптоми...
Зоран Заев обяви, че Гоце Делчев е македонски революционер
Днес, 23 Септември 2020 15:55
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев обяви, че Гоце Делчев е македонски революционер, но е факт, че българите го смятат за български революционер, предава информационният сайт МКД. "Ако избягваме...
Варна отбелязва Световния ден на туризма с пешеходен тур, концерт и игра
Днес, 23 Септември 2020 15:42
Световният ден на туризма – 27 септември, ще бъде отбелязан във Варна с пешеходен тур, концерт и онлайн игра, организирани от дирекция „Туризъм“ към Община Варна. В 10.30 ч. от Туристическия информационен...
Търси в новини:
1234567891011

Изпрати новина

VIP
Купува Земеделска Земя! Без Такси и Комисионни! Топ Цени!
”Терра Агро Инвест” ЕООД купува земеделска земя в цялата страна на НАЙ - ВИСОКИ ЦЕНИ! ЦЕНИ на ДЕКАР за СЛЕДНИТЕ ОБЛАСТИ: * Област Варна - цени от 500 - 2500 лв. /дка * Област Добрич - цени от 1500 -...
Полезно
Женско списание Безплатни курсове
Спешен зъболекар Театър
Криолиполиза Сметка за вода
Всичко за банята Сметка за ток
Имоти във Варна Бижута handmade
Препоръчваме
Музеите във Варна Килими
Време за Култура Разписание БДЖ
Гаражни врати промо Нов тип бойлери
Матраци и спални Без вредители
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Най-четено от Всички теми 1 2 3
 Варна и Черноморие
 Общество
 Политика
 По света
 Икономика
 Технологии
 Туризъм
 Любопитно
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
Анкета
Как се пазите от коронавируса?
Стоя си у дома.
Излизам, но използвам маска и ръкавици.
Излизам, но използвам маска.
Без маска, но се дистанцирам.
Не взимам специални мерки.
Няма вирус, конспирация е.
Днес в афиша на Варна
Кино  Театър  Опера  Клубове  Още...
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   Форум   Блог   Пауза   Реклама   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.4 + 0.5
Бургас   Казанлък   Монтана   Несебър   Сандански  
Moreto.net във Facebook