Регистрация
Направи Moreto.net начална страница
Начало
Пътеводител
Новини
Афиш
WEB указател
Снимки
Обяви
Новини - теми
Последни новини
Варна и Черноморие
Общество
Политика
По света
Икономика
Технологии
Туризъм
Любопитно
Спорт
Здраве
Образование
Култура
Истории за споделяне
Избори
Архив на новините
Изпрати новина
Търси в новини
Популярни теми
Варненско езеро
Презастрояване
бул.Левски
Морската градина
Детски градини
Новини

Христо Иванов, ексминистър на правосъдието и настоящ лидер на "Демократична България", заедно с други двама мъже направиха опит да достигнат с лодка до бреговата ивица край резиденцията на Ахмед Доган при "Росенец" край Бургас...
Вирус

От вчера има регистрирано огнище на заболели от коронавирус. Става въпрос за футболен клуб "Черно море", съобщи на брифинг директорът на Регионалната здравна инспекция във Варна д-р Дочка Михайлова. Целият състав от 48 души е изследван. Установени и доказани са 9 положителни проби на COVID-19...
Дарение

СБАГАЛ "Проф. Д-р Димитър Стаматов" във Варна получи днес 6 апарата в помощ на бебета, закупени със средства от предадени пластмасови капачки за рециклиране от поредната кампания на Сдружение "Аз Вярвам и Помагам", съобщават за Moreto.net организаторите...
Новини от Варна, региона и света

Светлозар Николов е готов да управлява Варна – тестът за наркотици е отрицателен

Сряда, 23 Октомври 2019 23:36
Източник: Moreto.net   
(14)   (29)

Защо си направихте лабораторни изследвания за наркотици?

Отговорност на обществото ни е наркозависимите и алкохолиците да бъдат лекувани и когато става въпрос за изборна длъжност ние следва да изискваме кандидатите да не бъдат зависими от наркотици и алкохол.

От началото на мандата си Иван Портних спря практиката на Кирил Йорданов кметът да дава ежеседмично пресконференции, не отговаря на въпросите на общинските съветници, няма приемен ден за граждани, от сайта на общината гражданите не могат да получат необходимата информация за разходването на бюджетните средства и управлението им. Така управлява 6 години и сега иска още 4 години да бъде кмет и да продължава да не дава отговори. Днес обаче липсата на отговори води до увеличаване на съмненията в общественото пространство във връзка с информацията за скандала с Иван Портних в Израел.Ето аз си направих изследване, което струва 26 лв и няма нищо страшно! С личният си пример искам да предизвикам дебат, тъй като законът не забравяне на лице, което е наркозависимо или алкохолик да бъде избрано за кмет, но това дали е добре за града ни ? Според закона лице, което управлява автомобил след употреба на алкохол, носи наказателна отговорност, а ако кметът е употребил алкохол в качеството си на ръководител на делегация в чужда държава, това трябва ли да се подминава от нас ?

Какъв размер е инвестиционната ви програма за управление на Варна за следващият мандат ?

Планираме с екипа ми Община Варна да усвои от безвъзмездно финансиране по проекти от ЕС и чрез публично-частни партньорства инвестиции в размер на милиард и половина евро за основни проекти, като втори мост, индустриална зона, метро или електрическа железница, експо център, очна болница, поликлиники, нова автогара, жп и морска гара с бизнес център.

Ще работите ли за разрешаване на проблемите в кварталите и селищните образования?

Видно е, че ГЕРБ се насочват вече 8 години управление на Варна към по-мащабни инвестиционни и ремонтни дейности за сметка на пълно неглежиране на кварталните проблеми.

Моята програма е насочена към подобряването на качеството на средата в кварталите чрез всеобхватно и систематично обновяване на кварталната инфраструктура – приоритетно със средства от ЕС. Основен акцент ще бъде ремонт и изграждане на тротоари, засаждане на нови дървета и растителност, които подобряват средата и пречистват въздуха. Ще бъде извършена цялостно благоустрояване на междублоковите пространства, включващо – рехабилитация на улична мрежа, реконструкция и изграждане на нови площадки за спорт и игра, кътове за отдих, реконструкция растителност, поливна система и др. В процеса активно ще включим кварталните съвети – където гражданите ще могат да предоставят своите идеи и да участват в местното самоуправление. Ще работим сериозно и за изграждането и поддържането на парковете в кварталите.Каква е стратегията ви за превръщането на Варна в модерен транспортен център?

Основният приоритет в транспортно развитие на града в бъдеще ще е свързано с изграждането на устойчива транспортна система за град Варна, която да намали зависимостта от използването на личния автомобил в полза на чистите, немоторизирани форми и средства на придвижване в градската среда. В тази връзка, специален фокус ще бъде поставен върху прилагането на система за организация и управление на паркирането, мониторинг на трафика, оптимизацията на транспортните потоци и намаляване на задръстванията, и също развитие на пешеходното движение заедно с надграждане на системата от споделени велосипеди в града. Други важни мерки в изпълнение ще бъде прилагането на съвременни европейски концепции за понижение на шума причиняван от автомобилите в града, а също изграждането на интелигентна транспортна система за оптимизация на движението на транспортни средства и задръстванията.

За подобряването на транспортната инфраструктура в града ще планираме всеобхватно и систематично обновяване на транспортната инфраструктура – приоритетно с ЕС средства. Ще бъде изготвена и експертно прецизирана дългосрочна стратегия за развитие на транспортна инфраструктура до 2030 година.

Ще проведем прединвестиционно проучване на ключови обекти и изработка на идеен проект в срок до края на 2020 година за втори мост и изграждане на нова „Автогара-юг“ .

Приоритетно ще изработим идеен проект за интегриран терминал авто-жп-морска гара „Варна Юг“ с бизнес център в едно до 2020 година и ще кандидатстване в Брюксел (ЕК) за финансиране на технически проект.

Реализация на нова интегрирана на едно място авто – жп гара е заложена като стратегически цели, приоритети и мерки в Общински план за развитие на Община Варна за периода 2014-2020 г. (ОПР) и затова нашите действие ще насочено стриктно в изпълнение на мерките, специфични цели и приоритети вече заложени в плана ОПР. До края 2020 години ще разработим идеен проект за  нов Терминал „Варна – юг”, която ще се намира в тил към езерото непосредствено зад бул.”Девня” и ул.”Ал.Дякович” с миниум РЗП 6000 кв.м.. Ще бъде планиран за проектиране подземен тунел под жп линия в цел осигуряване постоянен достъп до терминала. Терминала ще интегрира – жп гара – авто гара и морска гара в едно общо модерно решение непосредствено на брега на езерото. По проекта ще бъде заложена реализация на бърза водна връзка със скоростни катамарани – от терминал „Варна Юг“ до Аспарухово, до Морска гара, и лятно време до комплексите, до Девня и до Белослав.Какво е разрешението на проблемите с Аспарухов мост ?

От над 20 години не е извършвана оценка на сеизмичната устойчивост на моста, а моста е на 44 години, затова ще се ангажирам да се сформира експертна група, която да изработи оценка за годност на цялата мостова конструкция, както и да се изготви пълна дефектоскопия с цел проверка за наличие на възможни пукнатини в следствие на умора на метала в заваръчни шевове.

Задължително трябва да се направи и пълна техническа проверка на подпорите при извършване на външен и вътрешен оглед за пукнатини и други конструктивни дефекти, проверка на всички лагери и муфи.

Ще изискам пълна ревизия на извършените ремонтни действия в началото на моста.

Трябва да се направи експертен анализ за стойността на основния ремонт, времето на изпълнение и с какъв срок ще се удължи годността на моста. След извършените анализи трябва да се вземе решение за приоритетите дали изобщо ще се ремонтира Аспаруховия мост или незабавно ще се предприемат действия за кандидатстване в Брюксел за нов мост. С моят екип имаме готовност да представим проект за европейско безвъзмездно финансиране през следващия програмен период ОП 2020-2027 за изграждане на втори мост с височина от 60 метра за преминаване на дълбоководни контейнеровози.

Също така, в случай, че експертната оценка покаже, че моста не е в годно състояние или е рисково трябва възможно в най-кратък срок да се предложи алтернатива – ферибот, пунтонен мост.Какво е разрешението на проблемите с обществения транспорт?

В момента обществения транспорт носи вреди, тъй като не се ползва масово от варненци, поради което личните автомобили замърсяват въздуха, ще изплащаме 3-те млн. лева загуба за 2018 г. на градски транспорт, и много стар, бавен, некомфортен, опасен автопарк замърсяващ въздуха и затруднява трафика.

Моята цел да постигна обществения транспорт да спре да бъде губещ, като стане екологичен, комфортен, бърз, точен, безопасен. Това може да стане, като се премине към електрически обществен транспорт чрез изграждането на метро, лека железница, електрически автобуси и тролейбуси. Старите опасни автобуси следва незабавно да бъдат бракувани. Да се въведе Интелигентна система за качество на въздуха и Интелигентна транспортна система за оптимизация на движението на транспортни средства. Ще изградим и съоръжения за шумова защита.От къде ще бъде финансирането за тези световно признати форми за решаване на проблемите с трафика, замърсяването на въздуха и бързината на предвижване?

Ще извършим анализ с екип от специалисти и изготвим стратегия за развитие на транспорта, включващ и обществения транспорт, ще изготвим идеен проект и след което ще кандидатстваме за безвъзмедно финансиране от ЕС за изграждане на метро или лека железница.

Ще подобрите ли условията на работата на служителите ?

Да поемам ангажимент да бъдат увеличени с 20 % работните заплати на шофьорите и подобряване на местата за почивка и условията за работа, с което обществото ни ще отчете отговорността, която носят за хиляди хора, които се превозват.

Как ще разрешите проблемите с недостига на паркоместа в гр.Варна?

Ще създадем дигитален кадастър на всички паркоместа в града – сгради с подземни и надземни паркинги, обществени и частни паркинги, паркоместа в „Сини“ зони. Приоритет ще бъде изграждането на подземни и многоетажни обществени паркинги до Катедралата, сградата на Община Варна, бул. Цар Освободител и бул. Осми Приморски полк (Червения площад ), Двореца на спорта и културата, Улица Баба Тонка (Районен съд), обръщача на Тролей 3, на ул. Бачо Киро и ул.Русе, 11 м.р. (бул.Христо Ботев, посока Аспарухов мост след бензиностанция Лукойл), паркинг до Морската градина – под бул. Княз Борис, спирка Акациите, паркинг до Морската градина – под трасето на бул. Княз Борис, спирка Делфинариум;

Терапията . Ще преустановявим издаването на строителни разрешения за строителство на нови сгради в централна зона града за проекти без наличието на достатъчно паркоместа.

За изграждането им ще бъдат изготвени техническите проекти и впоследствие ще бъдат защитаване проекти за безвъзмедно финансиране по ЕС програми, както и чрез публично-частни партньорства и концесии.Информационна кампания

Пресцентър Светлозар Николов

(14)  (29)
Опцията за коментиране е временно спряна за всички потребители .
Новини от Варна, региона и света
Програмиране на C# за начинаещи - дългоочакваното ново обучение на Адванс Академи стартира през Август
Понеделник, 6 Юли 2020 08:48
C# (си шарп) е един от основните програмни езици, които се ползват в цял свят. С фокус върху практическите задачи и приложения на обектно-ориентирания език, разработен от Microsoft, курсистите ще стартират...
Биолози превърнаха отровата от скорпион в лекарство срещу рак
Вторник, 7 Юли 2020 19:00
Молекулярни биолози приспособиха молекули на отровата на скорпион за лечение на автоимунни заболявания и някои видове рак. За целта учените са променили това с какви йонни канали взаимодействат тези молекули,...
Диетолози съветват - не яжте ябълки вечер
Вторник, 7 Юли 2020 18:47
Въпреки, че е един от най-вкусните и сочни плодове, много диетолози предупреждават, че не е добре ябълката да се яде вечер. Този плод, който укрепва имунитета, не трябва дори да се яде по всяко време...
Безплатни летни занимания в Центрове за подкрепа за личностно развитие във Варна
Вторник, 7 Юли 2020 18:35
Безплатни летни занимания, при спазване на всички противоепидемични мерки, се провеждат в Центровете за подкрепа за личностно развитие, съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община...
Бой между немски туристи в курорт край Варна
Вторник, 7 Юли 2020 18:22
Немски туристи се биха на улица в курорта Св. св. Константин и Елена след възникнал конфликт, съобщават от пресцентъра на полицията за Moreto.net. Сигнал за физическата саморазправа е получен около...
Влакове се блъснаха в Чехия, има загинали и ранени
Вторник, 7 Юли 2020 18:09
Най-малко трима души загинаха, а десетки бяха ранени, след като два влака се сблъскаха челно в Чехия. Според съобщения в медиите, инцидентът е станал по линията от село Пернинк до Карлови Вари. "Изпратихме...
Еврозакон ще спира онлайн продажбата на фалшиви стоки
Вторник, 7 Юли 2020 17:57
Забрана за продажба на фалшиви и нелегални стоки в онлайн платформи, вероятно ще бъде включена предстоящите планове на Европейската комисия (ЕК) за закона за цифровите услуги, заяви заместник-председателят...
Търси в новини:
1234567891011

Изпрати новина

VIP
Кредитиране-гр.Варна
Може да Ви предложим: *1. Ипотечни кредити (с финансиране до 85% от оценката на имота) *2. Фирмени кредити *3. Потребителски кредити ( от 1 000 до 50 000 лв) *4. Специални предложения за...
Полезно
Женско списание Безплатни курсове
Спешен зъболекар Театър
Криолиполиза Сметка за вода
Всичко за банята Сметка за ток
Имоти във Варна Бижута handmade
Препоръчваме
Музеите във Варна Килими
Време за Култура Разписание БДЖ
Гаражни врати промо Wi-Fi конвектори
Матраци и спални Без вредители
Поръчка на храна Мека мебел
Най-четени
 Най-четено от Всички теми 1 2 3
 Варна и Черноморие
 Общество
 Политика
 По света
 Икономика
 Технологии
 Туризъм
 Любопитно
 Спорт
 Здраве
 Образование
 Култура
Днес в афиша на Варна
Кино  Театър  Опера  Клубове  Още...
 © Moreto.net - Сайтът на Варна RSS Новини   RSS Обяви   Условия   Форум   Блог   Пауза   Реклама   Контакти  
ПРИЯТЕЛИ: 
0.1 + 0.3
Бургас   Казанлък   Монтана   Несебър   Сандански  
Moreto.net в Google+ и Facebook